Najnovije

SRPSKU DRŽAVU SU OSNOVALI MASONI? Mogli su kompletno da menjaju vlast (VIDEO)

Oni su svojevrsna kontrola vlasti, jer bi za jedan dan, kada bi nestalo vlasti, mogli kompletno da je zamene, rekao je u „Srpskom svetu nekadašnji direktor Etnografskog muzeja i bivši državni sekretar u ministarstvu kulture Miroslav Tasić

Miroslav Tasić (Foto: Jutjub)

„Ne vidim u tome ništa loše. Sam Karađorđe i brojni ustanici su imali pomoć svoje braće masona u podizanju ustanka, kao i Miloš Obrenović kome su pomagali masoni iz Turske, Rusije i Francuske. Masoni moraju da budu lojalni građani svoje zemlje, a budu moralni, obrazovani, da imaju čestite porodice, a zakletvu polažu na Bibliji, Kuranu  i Talmudu, pa otuda ne čudi veliki broj crkvenih velikodostojnika – masona. Oni su svojevrsna kontrola vlasti, jer bi za jedan dan, kada bi nestalo vlasti, mogli kompletno da je zamene, rekao je u „Srpskom svijetu nekadašnji direktor Etnografskog muzeja i bivši državni sekretar u ministarstvu kulture Miroslav Tasić.

U emisiji se čuo još jedan zanimljiv podatak:

  • U Dunavu, u blizini Kladova, nalazi se potopljena cela velika Dunavska flota Nemačke vojske iz Drugog rata, koju su činili na desetine brodova sa posadama, a koju su sami Nemci 1944. minirali i potopili kako ne bi pala u ruke Rusima koji su bili u oslobodilačkom nadiranju prema Srbiji. Bila je pokrenuta inicijativa, uspostavljeni i kontakti da se ti brodovi povade i očisti korito Dunava, ali se stalo na tome“, kaže gost Srpskog svijeta, dodajući zanimljiv podatak da Srbija ima više obale nego Crna Gora.
  • Etnografski muzej je jedini koji je 2013. izložbom obeležio 200. godišnjicu rođenja velikog Petra II Petrovića NJegoša postavkom o kapeli na Lovćenu. Ovaranju su prisustvovali i besedili mitropolit Amfilohije, Prestolonaslednik Aleksandar, potomak NJegošev, Matija Bećković, Milo Lompar, naš najveći njegošolog, a 13 večeri, u prepunoj sali imali smo tematske priče posvećene najvećem srpskom pesniku“, veli Miroslav Tasić i dodaje da Etnografskki muzej poseduje fascinantnu zbirku crnogorskih nošnji.
  • U Etnografskom muzeju postoji projekat Etnoparka koji bi se prostirao na 100 hektara podno Avale gde bi bile prenete ili rekonstruisane stare srpske seoske kuće, od Vojvodie, Morave, Crne Gore, Hercegovine, Romanije, građene od zdravih materijala, koje su sada, kao eko kuće, hit u Evropi. Verujem da će se neko setiti i ovog projekta“, optimista je Miroslav Tasić.

U emisiji se govorilo o osnivanju Muzeja džeza u Beogradu, beogradskim legatima, 3000 turskih reči odomaćenih u našem jeziku, o značaju identiteta jedne nacije, obeležaanju stratišta na Starom Sajmištu… Opširnije o svemu ovome i još koječemu – u „Srpskom svetu“.

Šta Putin može, što drugi predsednici ne mogu, saznajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA