Најновије

СРПСКУ ДРЖАВУ СУ ОСНОВАЛИ МАСОНИ? Могли су комплетно да мењају власт (ВИДЕО)

Они су својеврсна контрола власти, јер би за један дан, када би нестало власти, могли комплетно да је замене, рекао је у „Српском свету некадашњи директор Етнографског музеја и бивши државни секретар у министарству културе Мирослав Тасић

Мирослав Тасић (Фото: Јутјуб)

„Не видим у томе ништа лоше. Сам Карађорђе и бројни устаници су имали помоћ своје браће масона у подизању устанка, као и Милош Обреновић коме су помагали масони из Турске, Русије и Француске. Масони морају да буду лојални грађани своје земље, а буду морални, образовани, да имају честите породице, а заклетву полажу на Библији, Курану  и Талмуду, па отуда не чуди велики број црквених великодостојника – масона. Они су својеврсна контрола власти, јер би за један дан, када би нестало власти, могли комплетно да је замене, рекао је у „Српском свијету некадашњи директор Етнографског музеја и бивши државни секретар у министарству културе Мирослав Тасић.

У емисији се чуо још један занимљив податак:

  • У Дунаву, у близини Кладова, налази се потопљена цела велика Дунавска флота Немачке војске из Другог рата, коју су чинили на десетине бродова са посадама, а коју су сами Немци 1944. минирали и потопили како не би пала у руке Русима који су били у ослободилачком надирању према Србији. Била је покренута иницијатива, успостављени и контакти да се ти бродови поваде и очисти корито Дунава, али се стало на томе“, каже гост Српског свијета, додајући занимљив податак да Србија има више обале него Црна Гора.
  • Етнографски музеј је једини који је 2013. изложбом обележио 200. годишњицу рођења великог Петра II Петровића Његоша поставком о капели на Ловћену. Оварању су присуствовали и беседили митрополит Амфилохије, Престолонаследник Александар, потомак Његошев, Матија Бећковић, Мило Ломпар, наш највећи његошолог, а 13 вечери, у препуној сали имали смо тематске приче посвећене највећем српском песнику“, вели Мирослав Тасић и додаје да Етнографскки музеј поседује фасцинантну збирку црногорских ношњи.
  • У Етнографском музеју постоји пројекат Етнопарка који би се простирао на 100 хектара подно Авале где би биле пренете или реконструисане старе српске сеоске куће, од Војводие, Мораве, Црне Горе, Херцеговине, Романије, грађене од здравих материјала, које су сада, као еко куће, хит у Европи. Верујем да ће се неко сетити и овог пројекта“, оптимиста је Мирослав Тасић.

У емисији се говорило о оснивању Музеја џеза у Београду, београдским легатима, 3000 турских речи одомаћених у нашем језику, о значају идентитета једне нације, обележаању стратишта на Старом Сајмишту… Опширније о свему овоме и још којечему – у „Српском свету“.

Шта Путин може, што други председници не могу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА