Najnovije

Vučić se opet drao na novinarku! (VIDEO)

U svakoj osnovnoj i srednjoj školi postojao je jedan siledžija koji se iživljavao nad drugima i kojeg bi najviše nerviralo ukoliko bi mu se neko usprotivio. Takvi ljudi uglavnom su svoju moć crpeli iz straha onih koje su maltretirali. Ako ste gledali prethodne večeri “dijalog” predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Prva sa ostalim gostima u studiju i voditeljkom, onda ste mogli da uočite školski primer siledžijstva.

Aleksandar Vučić. (Foto: Jutjub)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potrudio se prethodne večeri na televiziji Prva da predstavi sebe kao čoveka kojem dijalog sa neistomišljenicima nikada nije bio stran i da je zaista spreman da sasluša sve one koji mu upućuju kritike zbog načina kako upravlja zemljom.

I, zaista, delovalo je da će u tome uspeti. Smireni Vučić pažljivo je slušao svoje sagovornike, diskutovao, postavljao pitanja, bez potrebe da upada u reč. Doduše, treba istaći da je zarad kvaliteta “debate”, s vremena na vreme, umeo da potkači izvršnog direktora Fonda za otvoreno društvo Milana Antonijevića, dok je drugom gostu, profesoru Ivu Viskoviću, odlučio da čita misli.

“Profesor Visković zna da sam u pravu”, nekoliko puta je ponavljao predsednik kad bi govorio o različitim temama, tvrdeći da profesor, iako ćuti, deli njegovo mišljenje i da ga zbog toga mnogo ceni.

I tako se dobar deo “debate” sveo na mlaku raspravu, bez preterano teških reči, u kojoj je Vučić govorio 80 odsto vremena. Plan da se na takav način okonča emisija poremetio je “izliv novinarstva” voditeljke emisije Marije Savić Stamenić, koja se usudila da postavi pitanje koje ne spada u grupu naručenih.

Naime, ona je odlučila da podseti šefa srpske države na sramne nastupe njegovih poslanika, odnosno napade na slavne glumce Jelisavetu Seku Sablić i Dragana Bjelogrlića.

I tu dolazi do promene u ponašanju. 

Do tog trenutka, koliko-toliko smireni Vučić, pretvorio se u gorepomenutog siledžiju, započevši verbalno iživljavanje nad voditeljkom. Vidno iznerviran, Vučić je počeo da viče, tražeći od nje da joj objasni šta su to toliko uvredljivo njegovi poslanici rekli.

“I šta su rekli za njih? Ne možete ni da kažete. Zato što nije bilo baš tako strašno kao što ste to naučili da govorite. Prvo, oni su odgovarali”, započeo je Vučić svoju viku, koju je, srećom, prekinuo profesor Visković, podsetivši ga da je poslanik SNS Marko Atlagić poručio Bjelogrliću da treba da napusti zemlju.

“Ja to nisam znao. Ako je to rekao, to je onda strašno”,  odbranio se predsednik koristeći staro oružje velikog broja političara – laž.

Između laži i fingiranja debate, svakako je tužnije što predsednik naše države ne shvata da posao novinara nije da njemu “nameštaju loptu na volej”, već da ga pitaju sve ono što svakog građanina ove zemlje zanima i interesuje, koliko god to bilo njemu neprijatno. A najtužnije od svega jeste to što predsednik za pedeset godina svog života još uvek nije naučio da nije džentlmenski vikati na žene i vršiti verbalno nasilje nad onima koji ne mogu ili ne smeju da mu odgovore.

Invazija na Siriju može da počne, čekaju samo jedno! Više o tome OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA