Najnovije

GRME TOPOVI, BRUJE MITRALJEZI, TUKU SNAJPERI: Ruska vojska i Sirijci spremni za juriš na Idlib (VIDEO)

Na jutjub kanalu ruskog "Telekanal Zvezda" objavljen je najnoviji video snimak obuke sirijskih oružanih snaga. Na snimku se mogu videti sirijski vojnici i ruski instruktori kako uvežbavaju gađanja iz različitog naoružanja. Tu su mitraljezi, topovi, snajperi, dronovi...

Ruska vojska i Sirijci spremni za juriš na Idlib (Foto: Jutjub)

Vežbe su dinamične i veoma realistične shodno tome da je Sirija već skoro 10 godina u kravavom sukobu, koji se od građanskog rata transformisao u poligon za testiranje moćnog oružja velikih sila i poligon za međusobno odmeravanje snaga.

Situacija u Siriji je i dalje veoma složena, jer se sirijska vojska bori na više frontova i pretnja dolazi sa više strana. Trenutno se vode borbe u centralnim delovima zemlje gde sirijska vojska pomognuta ruskim vazduhoplovstvom pokušava da slomi, u pustinji, skrivene ćelije Islamske države.

Sa druge strane, problem Idliba je možda i najveći problem, jer će za njegovo oslobađanje biti potrebno mnogo ljudstva, tehnike i još veće podrške Rusije, Irana i Hezbolaha. DŽihadistima u Idlibu u prilog ide brdovito-planinaska konfiguracija terena, ali i prećutna snažna podrška Turske.

Ove vežbe verovatno dolaze iz nastojanja da se sirijska vojska dodatno obuči za predstojeće operacije u Idlibu ili za preuzimanje oblasti pod kontrolom Kurda u provincijama Raka i Hasaka.

Turska objavila planove i mapu kojom uzima deo teritorije Rusije. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Mediji
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA