Najnovije

VATRA IZ SVIH CEVI: Rusi se raspucali u Karabahu (VIDEO)

Ruski mirotvorci u Nagorno-Karabahu su prikazali dejstvo naoružanja koje su sa sobom dovezli u zonu misije.

Gađanje u Karabahu (Foto: Jutjub)

Po prvi put su održane vežbe gađanja za pripadnike ruskog mirovnog kontingenta na poligonima Nagorno-Karabaha u regionima Stepanakert i Mardakert.

Cilj je bio održanje veštine vojnika na nivou koji obezbeđuje borbenu gotovost jedinice i sposobnost izvršavanja zadataka.

Vežbe su izvedene u skladu sa programom obuke za mirovne jedinice i uključivale su praktične akcije vojnika u odbijanju iznenadnog napada na osmatračnice i konvoje.

Vojnici su pogađali razne vrste ciljeva iz jurišnih pušaka i lakih mitraljeza Kalašnjikov, snajperskih pušaka, podcevnih i ručnih protivtenkovskih bacača granata, kao i iz naoružanja oklopnih transportera BTR-82A.

Oni su izvodili i vežbe borbenim ručnim granatama, koje su bacane na ciljeve - tri visinske figure na rastojanju od 25 m, smeštene kako na planini tako i ispod planine.

Uprkos celodnevnom dežurstvu ruskih mirovnjaka na osmatračnicama u zoni operacije, komanda mirovnog kontingenta planirala je nastavu iz osnovnih vrsta borbene obuke, uključujući taktičku, taktičko-specijalnu, vatrenu, kao i upravljanje borbenim vozilima i drugom specijalnom opremom.

Precizira se da je ukupno u borbenu obuku bilo uključeno oko 200 vojnika, više od 20 jedinica vojne i specijalne opreme.

Kakav ultimatum za Donbas stiže sa Zapada, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA