Najnovije

Glavni udar virusa i ekonomske recesije tek sledi: Ekspert kaže da će 2021. biti gora od ove godine (VIDEO)

Puštanje vakcine za kovid-19 neće brzo zaustaviti pandemiju i glavni udari virusa ali i ekonomske recesije tek slede u narednoj godini smatra analitičar i advokat Branko Pavlović.

Ilustracija (Foto: Jutjub)

On je objasnio da je Srbija posebno ugrožena jer je ekonomski prevashodno vezana za ekonomiju EU koja klizi u veliku recesiju u koju će povući i Srbiju. Pavlović kaže da Srbija nije na vreme obezbedila dovoljnu saradnju sa drugim tržištima i ekonomijama kako ne bi bila zavisna od EU.

Prema njegovim rečima Srbija 2020. godinu dočekuje sa izuzetno lošim ekonomskim stanjem, a da će se narodne godine stvari samo dodatno pogršati. On je rekao da aktuelna vlast nerealno sagledava stvari i šalje lažne poruke o ekonomskom rastu i prosperitetu koje treba da šire optimizam kod građana ali nemaju nikakvog realnog osnova.

On je detaljno objasnio zašto politika dodatnog zaduživanja za vraćanje starih dugova ne može da donese ekonomski prosperitet i da Srbija treba da se zadužuje kod Narodne banke Srbije ali da nam to MMF ne dozvoljava a režim bespogovorno sluša njihove komande.

Ekonomski ekspert tvrdi da je Srbija bankrotirala, više o tome saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA