Najnovije

BUDIMO STRPLJIVI! "To što trenutno đavo ne čuje miris tamjana kako se širi našom zemljom neće trajati večno!"

Kada sam pisao da srpski političari moraju zajedno sa crnogorskim da riješe pitanje nezakonitog i bespravnog zakona o slobodi vjeroispovjesti nailazio sam na strašan otpor javnosti u Crnoj Gori. Kada sam pisao da je diktator na staklenim nogama i da ga samo treba dokrajčiti, ni to vam nije valjalo.

Litije SPC u Crnoj Gori (Foto: Jutjub)

Piše: Velimir Eraković

Pisao sam koje naume ima i kome se sa zapada obraća, ali mi nijeste vjerovali. Kada sam rekao da će optužiti Srbiju i Rusiju da mu ruše državu, skepticizam je još više rastao. Rekao sam, izostavivši Episkopski savjet, Mitropolita Amfilohija, Episkopa Budimljansko Nikšićkog gospodina Joanikija i Episkopa Diokliskog Metodija, da su pojedini sveštenici umislili kako oni mogu riješiti pitanje ovoga zakona i takođe ste imali otpor ka tome. U međuvremenu su pucali na Episkopa Joanikija, krvnički pretukli Episkopa Metodija, a možete misliti koliko od pregovora sa izdajničkom vladom očekuje Mitropolit Amfilohije kada je rekao ,,Ubite me kao Joanikija Lipovca, nećete ući ni u jedan hram, manastir i crkvu kojoj sam ja Arhiepiskop. 

I kako to obično biva, a rekao sam đe ima Boga ima i đavola, đavo je dočekao da i kod nas zavlada smrtonosni virus korona. Virus koji je zaustavio krstonosni hod po Crnoj Gori. Doduše, nema nijedan registrovan slučaj oboljelih od korone, ali je Đavolji predsjednik jedva dočekao da bude državnički ,,odgovoran,, i sprovede sve mjere da spriječi epidemiju. On, koji je sve opustošio sad je zabrinut za svoj narod. Narod kome je sve što je mogao uzeti uzeo sad brižno čuva. Srbiju je napao da sprema paravojnu formaciju ,,Panter,, kako bi napala Crnu Goru samo da bi tako radostan seirio što Crnom Gorom i Brdima ne odzvanjaju Svetosavske i NJegoševe riječi, što se ne prolama ulicama tropar Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog i što makar trenutno ne mora da sluša najljepše crkvene pjesme.

Korona je koronom samo trenutno zaustavio litije. Možda i nas sve Gospod u vrijeme posta iskušava više nego obično, ali on svakom da breme koje može nositi, pa i nama. Da ne bi napravili najveći srpski grijeh kako reče Sveti Vladika Nikolaj Velimirović, budimo strpljivi. Sad nam strpljenje najviše treba a nestrpljenje najmanje. Polako, to što trenutno đavo ne čuje miris tamjana kako se širi našom zemljom neće biti vječno. Proći će i ovaj virus kao mnogi u istoriji čovečanstva. Bivale su kolere, lepre, crne kuge, tifusi i ko zna kakve bolesti pa su prošle. Tako će i korona proći i nastaviće se borba. Borba koju moramo pojačati i privesti kraju. Ovaj put uključivši srpske političare a ne muftije i muslimane. 

Milo mora pasti, da bi sačuvali svoje svetinje, obraz naš i naših predaka. To bez politike neće moći braćo srbi i sestre srpkinje. A za ove druge koji nam ne trebaju, NJegoš, Lovćenski tajnovidac i najmudri ikad Srbin među Crnogorcima je davno rekao ,,Trgovac ti laže sa smijehom, žena laže suze prosipljući, niko krupno ko turčin ne laže,,.

Vučić i Tači tajno dogovorili podelu KiM! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA