Najnovije

CILJ OPERACIJE KOVID-19 JE OTKLONITI PUTINA, TRAMPA I SIJA: Ruski geopolitičar raskrinkao igru, otkrio ko stoji iza pandemije

Svetski poznati ruski politikolog i geopolitički analitičar Igor Panarin, koji je upozorio da je pandemija korona virusa novog tipa specijalno organizovana planetarna operacija sa upotrebom tog virusa kao bio-oružja.

Đinping i Putin (Foto: kremlin.ru)

Ukazao je protiv koga je sve i zašto uperen vrh tog koplja i ko iza svega stoji.

Šta je cilj indirektnog bio-uticaja na Rusiju?

- Postoji nekoliko ciljeva. Jedn od glavnih je otkazivanje narodnog glasanja o izmenama Ustava, zakazanog za 22. april. To je, kao što znamo, uspelo - glasanje je odloženo sa otvorenim datumom. Drugi cilj je poremetiti masovnu proslavu 75. godišnjice Velike pobede, primorati vlasti da otkažu vojnu paradu i povorku "Besmrtni puk".

Možemo reći da je glavni udarac pao na te planove - uostalom, proslave su zamišljene uz učešće šefova mnogih država, to je trebao biti naš trijumf. Na kraju, ne znam sa kako će sve biti 9. maja, ali već je jasno: grandiozne proslave s velikim brojem počasnih gostiju teško da će biti. I što je najsimptomatičnije: tema 75. godišnjice Velike pobede potpuno je nestala iz svih ruskih medija, uključujući i državne kanale - o njoj se praktično ne govori! Ovo je poražavajuće!

Tek nedavno su počele da se pojavljuju neke izjave TV voditelja, gotovo uzgredne.  Izuzeci su kanali Zvezda i Spas, ali to očigledno nije dovoljno. I istovremeno, imajte na umu, zemlja je već treću nedelju primorana da bude ispred televizora.

LJudi iz 108 zemalja su pretplaćeni na moj video kanal. Dakle, iz Ukrajine mi pišu da kanal Inter, povezan sa biznismenom Dmitrijem Firtašom, svakog jutra izveštava koji je grad ili mesto Crvena armija oslobodila tog dana 1945. godine. Imamo li mi nešto tako? Nema ni zvuka na ruskim državnim kanalima! Mislim da ovo pokazuje gotovo u potpunosti spoljno upravljanje ruskim medijima, uključujući kanale državne televizije.

U isto vreme, veliki tok "deza" i fejkova se ulivao u naš informacioni prostor - kroz medije Mihaila Hodorkovskog i slične, i sve su to odmah citirali ruski mediji. I praktično nije bilo reakcija onih koji bi trebalo da nadgledaju sve to. Čak je i lažna naredba o navodnoj pripremi za slanje trupa u Moskvu, sa potpisom ministra odbrane, demantovana tek nakon nedelju dana! Za to vreme, informacije su se proširile društvenim mrežama i medijima i samo pogoršale paniku.

Zašto je ovo postalo moguće?

- Mislim da je deo ruske elite delovao i nastavlja da deluje u savezu sa spoljnim igračima - sa Britancima i drugima. U skladu s tim, zaista bih želeo da znam - koji deo. Čini mi se da se igra na strani neprijatelja počela vrlo oštro osećati krajem marta, ali Putin je to izdržao, iako je na njega izvršen ogroman pritisak.  Došlo je do toga da su određeni Telegram kanali, iza kojih stoje snage veoma uticajne u Ruskoj Federaciji, zahtevali da ruski predsednik podnese ostavku.

Ili su napisali da se Putin, razgovarajući sa glavnim lekarom bolnice Komunarka, razboleo od koronavirusa ...

- Da, pisali su o tome. Činjenica da Putinovo zdravlje više ne omogućava da vlada državom, "Kome će vlast preći?" – patetično su klicali anonimusi. Gledao sam te Telegram kanale i zamišljam ko stoji iza njih - često su to vrlo ozbiljni vladini službenici. Žestoka borba unutar elita razvila se, posebno nakon što je Valentina Tereškova u Državnoj dumi izašla sa predlogom da se zbog ustavnih promena anuliraju predsednički mandati Vladimira Putina. 
U stvari, odmah nakon toga usledio je žestok napad dezinformacijama na Vladimira Vladimiroviča sa ciljem da se uzdrma i natera da odustane od te odluke. 

Laži su bacane tako da Putin nije bio samo bolestan, već je pobegao iz Moskve i lečen je bilo u Valdaju ili u Sočiju. Potpuno ista dezinformaciona šema korišćena je protiv Staljina 1941. godine: Nemci su se približavali Moskvi, a generalisimus je navodno nestao, nestao iz prestonice i zemlju je prepustio sudbini. Ali Putin je u svom krugu našao ljude na koje se mogao osloniti i sa nekoliko video poruka pokazao da drži situaciju pod kontrolom.

Treći informativni udarac su pokušali preko Borisa DŽonsona. Kada se proširila vest da je COVID-19 otkriven u britanskoj kraljevskoj porodici i da je sam DŽonson bolestan i traži nekoga na koga bi mogao da prenese svoja ovlašćenja, neki analitičari su brzo izveli paralele sa Putinom. A kako će biti kod nas? Šta ćemo raditi u istoj situaciji?

Međutim, Vladimir Putin pokazao je svima da je još u formi: osim niza videokonferencija s guvernerima i preduzećima vojno-industrijskog kompleksa, održao je i niz direktnih radnih sastanaka, a to je bio odgovor onima koji ga pritiskaju i spolja i iznutra. 

Po mom mišljenju borba je sada prešla u odlučujuću fazu. Ali ruskog lidera je podržao telefonski razgovor s Donaldom Trampom, koji je još jednom potvrdio da su njihova stanovišta o glavnim pitanjima bliska. Po mom mišljenju, savez Putina i Trumpa svedoči da bi londonski globalisti trebalo da budu poraženi.

Ali neki sociolozi tvrde da je predlog Tereškove za "anuliranje" u društvu doživljen uglavnom negativno.

- Da, neki su na to reagovili negativno, a kod mene je izazvalo - punu podršku. Zašto? "Anuliranje" uopšte ne znači da će Vladimir Putin 2024. godine preći na još jedan predsednički mandat. Do tada je ostalo tri do četiri godine – ima li smisla sada o tome uopšte govoriti? Ali, sama mogućnost takvog izbora daje stabilnost ruskoj političkoj strukturi. 

Treći informativni udarac su pokušali preko Borisa DŽonsona. Kada se proširila vest da je KOVID-19 otkriven u britanskoj kraljevskoj porodici i da je sam DŽonson bolestan i traži nekoga na koga bi mogao da prenese svoja ovlašćenja, neki analitičari su brzo izveli paralele sa Putinom. A kako će biti kod nas? Šta ćemo raditi u istoj situaciji?

Međutim, Vladimir Putin pokazao je svima da je još u formi: osim niza videokonferencija s guvernerima i preduzećima vojno-industrijskog kompleksa, održao je i niz direktnih radnih sastanaka, a to je bio odgovor onima koji ga pritiskaju i spolja i iznutra. 

Po mom mišljenju borba je sada prešla u odlučujuću fazu. Ali ruskog lidera je podržao telefonski razgovor s Donaldom Trampom, koji je još jednom potvrdio da su njihova stanovišta o glavnim pitanjima bliska. Po mom mišljenju, savez Putina i Trumpa svedoči da bi londonski globalisti trebalo da budu poraženi.

Ali neki sociolozi tvrde da je predlog Tereškove za "anuliranje" u društvu doživljen uglavnom negativno?

- Da, neki su na to reagovili negativno, a kod mene je izazvalo - punu podršku. Zašto? "Anuliranje" uopšte ne znači da će Vladimir Putin 2024. godine preći na još jedan predsednički mandat. Do tada je ostalo tri do četiri godine - ima li smisla sada o tome uopšte govoriti? Ali, sama mogućnost takvog izbora daje stabilnost ruskoj političkoj strukturi.     

Nakon koronavirusne histerije, neizbežno ćemo se probuditi u drugačijem svetu, ekonomski pad primetiće se ne samo kod nas, već i u Evropi i u Kini. Potpuno je nejasno da li će Si Đinping kao vođa NR Kine preživeti u ovoj situaciji.  Ili će globalni antiruski liberali doći na vlast u Podnebesnoj? Da, i šta će se dogoditi sa Trampom - hoće li ostati predsednik? Mislim da bi u trenutnoj neizvesnosti, smena Putina bila sasvim nedopustiva.

Ako se situacija stabilizuje i bude povoljna u odnosu na nas, odluka o 2024. godini može se doneti s većom jasnoćom i lakoćom nego sada.

Koliko su važni amandmani na Ustav Ruske Federacije, s obzirom na to da se, po vašem mišljenju, oko njih odvijala tako ozbiljna borba?

- Mogu reći da sam jedan od retkih politologa koji je podržao imenovanje Mihaila Mišustina za premijera. Mnogi drugi stručnjaci (nećemo ih imenovati) bili su skloniji da veruju da je Mišustin privremena figura, stvorena da skrene pažnju itd. Međutim, po mom mišljenju, Putin se, imenovanjem Mihaila Vladimiroviča, odlučio na istorijski korak. Zamislite: kada bi na mestu Mišustinove vlade sada bila stara vlada Dmitrija Medvedeva! Zemlja bi sigurno doživela potpuni kolaps - ekonomije, društvenog života itd.

Kompleks amandmana koji će biti usvojeni 22. aprila, ja zovem levo-konzervativni zaokret. Zašto? Okrenimo se opet liku Mihaila Mišustina. Ovaj čovek je dugi niz godina finansijski podržavao manastir Serafima Sarovskog u Divejevu i nije se time hvalio. A 15. januara, kada je šef države najavio imenovanje novog premijera, to je, prema pravoslavnom kalendaru, bio baš dan svetog Serafima Sarovskog! Zbog toga su neki sveštenici izjavili da je ovaj svetitelj (kojeg je kanonizovao car Nikolaj II) – nebeski zaštitnik sadašnjeg šefa vlade.

Mišustin je redovno učestvovao na sastancima o izradi ustavnih amandmana, od kojih jedan uključuje, kao što znamo, uvođenje pojma Boga u Ustav Ruske Federacije. Ovo je veoma važno. Drugo: socijalna primanja građana su takođe fiksirana. Jedan od problema savremene Rusije je jeziva, rastuća raslojenost između bogatih i siromašnih. Ova stratifikacija je značajnija nego u Evropi i SAD-u i opasna je. Sada je taj problem umanjen, prigušen.

Još jedna važna tačka. Za Rusiju je pitanje tranzita vlasti uvek izgledalo vrlo bolno. I to ne samo za Staljina, već i za carska vremena, počevši od Petra I, Pavla I, pa i ranije.

Pa, funkcionisao je drugi princip - nasledni.

- Ipak, imamo puno primera negativnog tranzita, kada je vlast prešla u pogrešne ruke. Ovde je Vladimir Putin ranije započeo kontraigru u januaru 2020. godine, čime je sprečio destabilizaciju, koja je, po mom mišljenju, bila planirana za mart. Zauzvrat, naš strateški protivnik pripremio je tri stvari. Prva je NATO vežba Defender Europe 2020 sa koncentracijom snaga saveza na evropskim granicama Rusije. Obično mi na to uzvraćaju: da, šta je tih 20-40 hiljada boraca, to nije ništa! Da, to je ništa ako ćemo im parirati. A ako to ne nameravaju i ako je neki deo elite spreman da da sasvim drugačiju komandu? 

Pa, druga poenta je, naravno, biovirusi iz raznih geografskih tačaka. 

Treća tačka: potpuno besna informativna kampanja oko koronavirusa, istovremeno uperena protiv Putina. Faktori koje sam naveo nisu se slučajno poklopili - neko je sve ovo pripremao! Ali ruski vođa je prednjačio: počeo je svoju igru još u januaru imenovanjem Mišustina.

Naravno, levo-konzervativni zaokret ruske politike ne odgovara globalističkom Londonu i finansijskim krugovima koji stoje iza njega. Stoga se sada približavamo odlučujućoj fazi konfrontacije.

Ali Rusija nije glavni cilj rata sa koronavirusom. Do danas je najugroženija zemlja Italija, gde je više od 18 hiljada ljudi već umrlo. U kojoj zemlji je došao drugi najjači udarac?

- U Iranu. Broj zaraženih tamo je premašio 66 hiljada, više od 4 hiljade ljudi je umrlo ( podaci od 10. aprila ). Slučajno, komandant Islamske revolucionarne garde Husein Salami rekao je početkom marta da je to pravi „biološki napad“ koji su Sjedinjene Države preduzele protiv Kine i Irana. "Danas zemlja vodi biološku bitku", rekao je tada Salami. "Ali i danas ćemo pobediti u borbi protiv virusa." "SAD bi trebalo da znaju da će im se virus vratiti ako se to dogodi!"

U ovom slučaju, podsetimo se da se infekcija u Iranu počela širiti iz grada Koma - a to nije samo sveti šiitski grad, duhovni i administrativni glavni grad, već i mesto koje se nalazi u neposrednoj blizini nuklearnih postrojenja Islamske Republike. Dakle, mesto za napad nije izabrano slučajno. Slično je i u Kini. Šta je Vuhan? To je grad prve kineske revolucije - nakon Vučanskog ustanka koji se tamo dogodio 1911. godine, pala je dinastija Cin. A pod Mao Cedungom to je bilo središte "kulturne revolucije", gde je bilo posebno mnogo hunveibina. Treće, to je značajna saobraćajna raskrsnica: vazdušna, železnička i rečna (tamo protiče reka Jangce). Tako su i u Iranu i u Kini izabrani za ciljne gradovi koji su od velikog značaja za njihove države.

Verujem da u odnosu na Kinu nije postojala ni manje ni više nego ideja zbacivanja Si Đinpinga. Generalno, ako govorimo o operaciji KOVID-19 kao složenoj, onda bi ona, pored destabilizacije sveta, trebalo da dovede do svrgavanja tri svetska lidera: Vladimira Putina, Donalda Trampa i Si Đinpinga. To je, igra protiv trijumvirata, protiv tri konkretna politička režima.

Prvi udarac je pao na Si Đinpinga, ali on nije imao vremena da se na pravi način pripremi. Prema mojim informacijama, za 3- 5. marta je bilo planirano zasedanje parlamenta, na kojem je Si Đinping nameravao da razreši sadašnju vladu i preduzme veliko pročišćavanje kineske elite od liberala i tzv. „komsomolaca“.  Ali, nije imao vremena da to uradi. 

U novembru 2019. u Kini su zabeleženi prvi slučajevi KOVID-19, a između 20. i 30. januara dogodila se snažna epidemija, isprovocirana spolja. Zaraženi su se pojavili bukvalno u svim regionima i pokrajinama Kine. Nakon toga, 24. februara, odlučeno je da se odloži sastanak kongresa deputata Narodne Republike Kine.

Koriste pandemiju da nam ubiju veru u Boga. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA