Najnovije

OZDRAVIO ČUVENI DOKTOR KOME SE I PUTIN DIVI: Ruski simbol borbe protiv korone saopštio ohrabrujuću vest (VIDEO)

Simbol borbe protiv korone u Rusiji dr Denis Nikolajevič Procenko (45) saopštio je da je ozdravio jer su dva poslednja testa pokazala da je njegov organizam pobedio taj opasni virus.

Dr Denis Procenko (Foto: Jutjub)

Procenko je glavni doktor 40. moskovske bolnice "Komunarka" koja se nalazi u Novoj Moskvi gde je u sovjetsko vreme bio poznati kolhoz tj. veliko poljoprivredno dobro.

Celi svet je video snimke kako je doktor Denis Procenko dočekao 24. marta predsednika Vladimira Putina u novoj bolnici u kojoj su se lečili prvi zaraženi korona virusom. Ali 31. marta je saopšteno da su testovi pokazali da je Denis Procenko zaražen virusom.

Na sreću bolest dr Procenka je bila u lakšem obliku pa se on samoizolovao u svom kabinetu odakle je nastavio da rukovodi bolnicom. Sada su njegovi testovi pokazali da je zdrav i on je posle samoizolacije potpuno sposoban za rad rukovodioca te nove velike bolnice.

Doktor Procenko je rođen u Turkmenistanu u Ašhabadu 18. septembra 1975. Po specijalnosti je lekar anesteziolog-reanimatolog.

Studirao je medicinu u Ašhabadu ali je po prelasku u Moskvu završio Moskovsku medicinsku akademiju I. M. Sečenova.

Magistrirao je 2003. godine. Bio je asistent, a zatim docent na medicinskom fakultetu u Moskvi. Procenko ima veliko iskustvo jer je radio kao zamenik glavnog lekara u bolnici "Pirogova" u Moskvi, a od 2019. je glavni lekar nove bolnice u "Komunarki". Doktor Procenko je 2007. godine dobio nagradu grada Moskve za medicinu.

Izlečenje doktora Denisa Procenka veliko je ohrabrenje za sve njegove kolege i inače medicinsko osoblje koje se ovih dana bori protiv opakog virusa.

Pročitajte OVDE šta je Vladimir Putin rekao o najvećem problemu Rusije.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA