Najnovije

EKSKLUZIVNO - POLICIJSKA TORTURA NA VASKRS: Vikali "sisaj k**** bre. je*** ti dete u p****", a onda naneli teške povrede (VIDEO)

Dvojica policajaca napala su na Vaskrs Bojana Savića iz Udruženja Građanska Patrola i uz pretnje i najgore psovke naneli mu teške telesne povrede. Policajci su zatim podneli dve krivične prijave protiv njega tvrdeći da je on njih ometao i obrisali snimke sa njegovog telefona i diktafona, ali je on obrisani materijal uspeo da povrati i danas ga je objavio na internetu.

Zaustavljanje (Foto: Jutjub)

Savić je zaustavljen od strane saobraćajne policije jer vozi neregistrovani auto što je jedna od akcija Građanske patrole u znak protesta protiv visokih cena registracije starih automobila. On je uz sebe imao novinarsku legitimaciju, dozvolu za kretanje, i upravo je imao uživo prenos dešavanja u gradu tokom policijskog časa.

Ubrzo su na lice mesta došla druga dva policajca koja su za razliku od njihovih kolega bili neljubazni, bez objašnjenja su oteli telefon Saviću, a nakon diskusije, kako Savić tvrdi, krenuli da ga udaraju i vređaju i stavili mu lisice. U autu dok je bio vezan lisicama Savić je dobio udarac pesnicom u predelu uva od čega je zadobio povredu bubne opne. Policajci su dok se nalazio u stanici obrisali snimke sa njegovog diktafona, i restartovali telefon kako bi, kako on veruje izbrisali dokaze. MUP je čak i izdao saopštenje kako je Savić prvi napao policajce.

Međutim, Savić je uz pomoć IT stručnjaka uspeo da povrati izbrisane podatke i danas ih je objavio na svom Jutjub kanalu. Na snimku se vidi kada policajac otima telefon Saviću, zatim sledi rasprava a nakon toga policajci kreću brutalno da vređaju Savića uz najore psovke. Da ipak nije bilo sve kako MUP u saopštenju tvrdi čuje se i na snimku gde policajac govori saobraćajcima, nakon što su Savića strpali u auto, da se ne boje i pita ih šta su se uplašili, takođe se čuje kada kaže da će “Trebate mi vi, sad ću svima da crtam”. Savić smatra da im je u tom trenutku dao instrukcije kakve izjave da daju da pokriju dvojicu bahatih kolega.

Nakon policijske intervencije Saviću je potrebna hitna operacija kako bi spasao sluh na jednom uvetu gde je primio udarac od policajca.

Incident se desio na Vaskrs na Trgu Nikole Pašića u Beogradu u večernjim časovima.

Šta je Nogo poručio Vučiću pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA