Najnovije

DR KON: Sutra će se znati koliko će koštati testovi, kao i gde će građani moći da se testiraju!

"Oni koji dolaze u Srbiju moraće da imaju PCR test ne stariji od 72 sata, a ako ga nemaju moraće u samoizolaciju ako se radi o našem građaninu ili izolaciju uz zdravstveni nadzor za stranog državljanina. Ili da se on testira na našoj teritoriji, pa ako je negativan ne mora pod nadzor.

Dr Predrag Kon (Foto: Jutjub)

Sutra imamo sastanak, to će tada da bude usvojena odluka. Što se tiče izlaska iz Srbije, isključivo zavisi od zemalja u koje ljudi budu putovali. Biće obezbeđeno testiranje, ali nisu definisana ni mesta ni cena. Sutra će se odlučiti na Kriznom štabu", rekao je na konferenciji za novinare u Palati "Srbija" dr Predrag Kon.

Dr Kon se osvrnuo na dalje ublažavanje mera.

- Jesmo malo zabrinuti, ali efekat povećanog broja kontakta videće se tek za sedam do deset dana. Otvaranje i zublažavanje mera je počelo 27. aprila, frizerski saloni, teretane... Od tada nije bilo povećanja, samo smanjenje obolelih. Otvorio se gradski prevoz, kafići, već 4. maja i i dalje imamo smanjenje. Danas je 1,2 odsto broj novoobolelih u odnosu na testirane i ne postoje brojke koje potkrepljuju naše sumnje, što je dobro. Kada padne ispod jedan, to je momenat kada ću da kažem da i stariji mogu da koriste gradski prevoz uz zaštitnu opremu.

U poslednja 24 sata širom Srbije testirano je 5.012 osoba, od kojih je pozitivno bilo njih 62 ili 1,23 odsto.

U Srbiji su od korona virusa preminule još tri osobe, čime je ukupan broj žrtava povećan na 218, dok je zaraza potvrđena kod 10.176 osoba. Na respiratorima je iz dana u dan sve manje pacijenata, danas ih je 29, deset manje nego juče.

Zbog čega je Crna Gora jedina članica NATO-a koju Kina drži u šaci, saznajte OVDE!

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA