Najnovije

OBRADOVIĆ: Jedini ispravan zahtev opozicije je poništavanje i ponavljanje izbora na svim nivoima

Srpski pokret Dveri je juče predao preko 120 prigovora na izborne neregularnosti, kako na republičkim tako i na beogradskim izborima, sa sve dokazima o istim, rekao je lider tog pokreta Boško Obradović.

Boško Obradović (Foto: Medija centar Beograd)

'’Primeri izbornih neregularnosti i krađe su brojni, od masovnog a zabranjenog fotografisanja glasačkih listića, preko toga da su predstavnici vlasti u biračkim odborima vodili paralelne biračke spiskove i da je neko već glasao u ime ljudi koji su došli da glasaju, do falsifikovanih glasačkih listića pronađenih u glasačkoj kutiji'’ rekao je Obradović.
 
Po svim podacima koje imaju Dveri, Nacionalno okupljanje je prešlo cenzus na republičkom nivou dok je na nivou gradskih izbora u Beogradu na ivici cenzusa.

'’Vladajućem režimu smeta jaka rodoljubiva opoziciona grupacija u Narodnoj skupštini i sve su učinili da nas spuste ispod cenzusa, posebno negativnom kampanjom i zabranom gostovanja u svim režimskim medijima. Srpski pokret Dveri se neće pomiriti sa prekrajanjem izborne volje građana i spremni smo da je branimo pred svim institucijama u Srbiji, od izbornih komisija do sudova, uključujući i Ustavni sud. Iako smo svesni da je vlast uzurpirala sve institucije, to nas neće sprečiti da se borimo za odbranu rezultata koji smo osvojili. Takođe ćemo izvršiti uvid u birački materijal i uporediti ono što piše u zapisnicima sa onim što stoji u džakovima sa glasačkim listićima'’, dodaje predsednik Dveri.

'’Želim da istaknem da nisu neregularni samo lokalni izbori u Beogradu, već i u čitavoj Srbiji. Fantomskih birača bilo je i van Beograda, a medijski mrak bio je opšti, kao i pritisak na birače i zloupotreba državnih resursa, u čemu je prednjačio predsednik Republike koji se potpuno nedemokratski mešao u izbore na kojima nije bio kandidat ni za kakvu funkciju niti je to mogao biti. Jedini ispravan zahtev opozicije je poništavanje i ponavljanje izbora na svim nivoima. Predlažemo da taj zahtev Ustavnom sudu zajednički podnesu svi narodni poslanici opozicije u postojećem sazivu, kao i da ti novi izbori budu održani u maju zajedno sa svim preostalim lokalnim izborima. Međutim, ponavljanje izbora bez poboljšanja izbornih uslova je besmisleno. Zato kompletna opozicija treba da se ujedini oko zahteva za poništavanje izbora i nove izbore u maju, ali i borbe za fer izborne uslove, a pre svega slobodu medija'’, zaključuje Obradović.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA