Najnovije

HMEJMIM POD NALETOM RAKETA! Rusija aktivirala protivvazdušne sisteme: Svim snagama brane svoju bazu u Siriji!

DŽihadisti duž pojasa Idlib-Latakija sinoć su izveli snažan napad na vazduhoplovnu bazu Hmeijmim, nateravši sirijske i ruske snage da aktiviraju svoju protivvazdušnu odbranu.

S 400 u bazi Hmejmim (Foto: RIA)

Prema izveštajima iz Latakije, sirijska i ruska protivazdušna odbrana aktivirana je u bazi Hmeijmim i garnizonu SAA u blizini DŽableha, nakon što su džihadisti pokušali pogoditi postrojenje i okolinu sa mnoštvom raketa.

Lokalni izvori u gradu DŽableh rekli su da su ih sinoć probudile teške eksplozije koje su prouzrokovane presretanjem džihadističkih projektila iznad sirijske obale.

Izvori su rekli da nisu bili svesni da će sve rakete dostići predviđene ciljeve, jer su istakli da nikome nije naneta povreda i da nije prijavljeno oštećenje u oblasti DŽableh.

Sinoćnji napad džihadističkih pobunjenika obeležio je prvi put ovog meseca da su pokušali da napadnu vazduhoplovnu bazu Hmeijmim i okolinu.

Ranije, kada su džihadisti pokušali da bombarduju vazdušnu bazu, često bi dobijali snažan odgovor ruskog vazduhoplovstva.

Ruske vazduhoplovne snage, do sada, nisu reagovale na napad; međutim, očekuje se da će se oni ili sirijska vojska osvetiti.

Vojno se udružuju zemlje Balkana sem Srbije! Više o tome OVDE!

 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA