Najnovije

Savet Federacije: Soroše, marš napolje iz Rusije!

MOSKVA - Savet Federacije Rusije, kao što je i ranije najavljeno, danas je objavio i uputio dokument "Patriotska stop-lista" Glavnom javnom tužiocu Rusije i ministarstvu spoljnih poslova Rusije.
Moskva - sa neprijateljima kako treba! (Foto: Pixabay)

Moskva - sa neprijateljima kako treba! (Foto: Pixabay)

Valentina Matvienko, predsedavajuća Saveta Federacije, juče je na konferenciji za štampu rekla da je na listu stavljeno 12 nevladinih organizacija, te da će "sutra taj dokument biti otpravljen na razmatranje Glavnom javnom tužiocu i ministarstvu spoljnih poslova RF". Na prvom mestu na listi je Fond DŽordža Soroša, a zatim Međunarodni republikanski institut (IRI), Fridom Haus (Freedom House), Svetski kongres Ukrajinaca, Krimska misija za ljudska prava i nekoliko drugih organizacija, a svima im je zajednički imenilac finansiranje iz Sjedinjenih Američkih Država.
Pročitajte još:Rusija: Pravimo kompromisni tekst rezolucijeZa poređenje nacista i sovjeta deset godina robije u Rusiji?
U obrazloženju stoji da su ovo organizacije koje se mešaju u unutrašnja politička pitanja Rusije, kao i da se očekuje u najkraćem roku realizacija tačaka definisanih u dokumentu. Ovaj dokument za cilj ima zabranu rada organizacijama sa liste. Podsećamo, Vladimir Putin, ruski predsednik, u svom nedavnom obraćanju je istakao da je upravo "strani agent" pravi izraz, jer je reč o organizacijama i pojedincima koji rade u interesu stranih država. Putin je ovo rekao komentarišući zakon o stranim agentima i polemiku koja se pojavila o tome koliko je "strani agent" kao izraz adekvatan za definiciju organizacija koje su se našle na udaru tog zakona. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA