Najnovije

SVETI JOVAN ŠANGAJSKI: Sveta Rusija

Sveti Jovan Šangajski

Sveti Jovan Šangajski

Piše: Sveti Jovan Šangajski

Rusija će se uzdići kada podigne svoj pogled i vidi da su svi svetitelji što zablistaše u zemlji ruskoj živi u Carstvu Božijem, da je u njima duh života večnog i da treba da budemo sa njima, i da duhovni dodir sa njima imamo, i u njihovom životu večnom udeo. U tome je spas Rusije i čitavog sveta.

U Rusiji nema duha života, nema životne radosti. NJe se svi plaše, kao što se plaše zloduha. Rusija je (nekad) isto tako ulivala strah drugim državama, ali time što je privlačila sebi narode.

Istinitost zapovesti "Ištite najprije Carstvo Božije i pravdu NJegovu" činila je rusku smernost, smiravala je i vlast i u trenucima najveće slave zemaljske. Ruska vlast, kroz usta cara Aleksandra Prvog, ispovedala je sebe kao vlast hrišćansku i na spomeniku svoje slave je napisala: "Ne nama, ne nama, nego Imenu Tvome" (podaj slavu - nap. prir.).

Rusko nebo, ruski svetitelji pozivaju nas da budemo sa njima kao što su oni sa nama. Pozivaju da učestvujemo u duhu života večnog i za tim duhom žudi čitav svet.

Obnovljena Rusija je potrebna čitavom svetu koji je napustio duh života i on se čitav ljulja u strahu, kao pred zemljotres.

Rusija čeka vojsku hristoljubivu. Careve hristoljubive i vođe koje će povesti ruski narod, ne radi slave zemaljske, nego radi vernosti Ruskom Putu Istine.

"Ne nama, ne nama, nego Imenu Tvome".

U pokajanju, u veri, u očišćenju neka se obnovi zemlja ruska i neka se uzdigne sveta Rusija.

Pročitajte OVDE o Rusiji i SAD kao dva duhovno suprostavljena pola u autorskom članku Vladimira Basenkova

Izvor: Dobro drvo / Orthodox.Ru

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA