Najnovije

SA SOBOM DONOSE SMRT I RAZARANJE: Tursko formiranje nove baze u Siriji propratile eksplozije i ubistva!

Turska je povećavala svoje vojno prisustvo u gradu Ras al Ain na severu sirijske Al-Hasake, saopštila je 10. jula Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Turska vojska (Foto: tsk.tr)

Prema londonskoj grupi za praćenje, turska vojska osnovala je novu bazu u mestu Tel Halaf, u blizini Ras al Ain.

Pored toga, turske snage su viđene patroliranjem centra gradova Ras al Ain. SOHR tvrdi da ove nove mere imaju za cilj da garantuju bezbednost grada koji se nalazi odmah na granici sa Turskom.

"Turske snage žele da regulišu oružane aspekte u gradu, stave ih pod svoju kontrolu i kazne svakog ko nosi oružje u njemu, osim policije i proturskih frakcija", navodi se u izveštaju SOHR-a.

Ranije ovog meseca u Ras al Ainu se vodila žestoka bitka između militanata koje podržavaju Turci. Najmanje četvorica militanata i mlada devojka ubijeni su u sukobima.

Grad je takođe pogodio niz eksplozija u poslednjih nekoliko meseci. Osam osoba je ubijeno i povređeno kao posledica poslednje eksplozije, koja se dogodila 4. decembra.

Rad na obezbeđenju Ras al Aina verovatno je povezan sa naporima Turske da obezbedi sopstvenu granicu sa Sirijom. Turske snage zanemaruju pogoršavajući bezbednosnu situaciju u oblastima koje se nalaze dovoljno daleko od granične linije, kao što je Afrin u severnom Alepu.

Ko je nadmašio američki F-35 saznajte OVDE!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA