Najnovije

BRUTALNA AGRESIJA NA SUVERENU SIRIJU: Izraelski bombarderi razorili međunarodni aerodrom u Damasku! (FOTO/VIDEO)

Nedavnim izraelskim napadima na Siriju uništene su tri zgrade na Međunarodnom aerodromu Damask, otkrile su tek objavljene satelitske slike.

Izraelski avion (Foto: iaf.org.il)

Vazdušni napadi dogodili su se u kasnim satima 20. jula. Sedam pripadnika sirijske službe povređeno je, dok je borac libanskog Hezbollaha ubijen.

Dana 22. jula Obretik, bloger odbrane na Tviteru, objavio je nove satelitske snimke na kojima su prikazane tri ciljane zgrade u Međunarodnom aerodromu Damask. Zgrade su očigledno korišćene za skladištenje i neke kancelarije.

Izraelski vazdušni napad, koji je izveden sa Golanskih visina, nadvladao je Sirijske snage protivvazdušne odbrane. Pušteno je nekoliko neprijateljskih raketa. Ipak, mnoge pozicije oko Damaska bile su pogođene.

Kao i obično, medijski izvori su izvestili da su izraelski vazdušni napadi ciljali položaje koje koriste iranske snage. Ovo tek treba da se verifikuje.

Prošlog meseca su izraelske vazduhoplovne snage izvele veliku operaciju u Siriji. Novotvorena mreža ranog upozoravanja i određeni broj skladišta municije potpuno su uništeni. Neke od meta su iranske snage zaista koristile.

Nedavni izraelski napadi na Damask verovatno neće proći bez Hezbollahovog odgovora. Libanonska grupa ranije se zavetovala da će osvetiti bilo kakav napad na svoje trupe u Siriji. Očekivani odgovor mogao bi dovesti do eskalacije s Izraelom u Siriji ili Libanonu.

Kineska ambasada u Vašingtonu primila opasne pretnje! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA