Najnovije

KAKO NA NAŠE NAORUŽANJE GLEDAJU SA ZAPADA I ISTOKA: Srbija je prva država u Evropi koja se opremila ovim odbrambenim sistemima!

Srbija je od Kine kupila novu generaciju zemlja-vazduh raketa srednjeg dometa. I topredstavlja prvu poznatu kupovini odbrambenog sistema „FK-3“ u Evropi, prenosi britanski Rojters.

FK-3 (Foto: chinamil. com.cn)

Kupovina sistema odbrane FK-3 uvrštena je u godišnji izveštaj državne kompanije za oružje Jugoimport SDPR, koji je prethodne sedmice dostavljen Državnoj agenciji za komercijalnu evidenciju.

Kompanija, Jugoimport SDPR, otkrila je da je zaključila 163 ugovora o uvozu sa 31 državom za 620,3 miliona dolara u 2019. godini, a kupoprodajni ugovori uključuju oružane bespilotne letelice iz Kine i prvu poznatu kupovinu u Evropi odbrambenog sistema FK-3.

Kompanija je dodala da se „najveći deo uvoznih operacija odnosi na modernizaciju aviona MiG-29 i posedovanje bespilotnih letelica, kao i sistema protivvazdušne odbrane FK-3.

Peking i Srbija deo su inicijative „Pojas i put“ koja ima za cilj da proširi nove spoljnotrgovinske veze na kineske kompanije i investirala je milijarde evra u ovu zemlju koja se nalazi na Balkanu, posebno u povoljne kredite, infrastrukturne i energetske projekte, a ovaj dogovor je novi znak sve veće saradnje Pekinga i Beograda, navodi bliskoistočni list Al Masdar.

Pogledajte OVDE kako izgleda najsavremenije oružje za sve borbene situacije vojske Srbije!

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA