Najnovije

MINSK ODGOVORIO NA OPTUŽBE EU: Ko je nelegitiman?

Prema nekim kanonima, predsednički izbori u Belorusiji nisu bili savršeni, ali većina stanovništva je odredila pobednika i teško je to dovesti u pitanje, rekao je ministar spoljnih poslova Republike Vladimir Makej.

Belorusija i EU (Ilustracija: RIA Novosti)

Tako je komentarisao izjavu visokog predstavnika EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepa Borela da Evropska unija ne priznaje Aleksandra Lukašenka kao legitimnog predsednika Belorusije.

"Želeo bih da razumem na osnovu čega se predstavnici EU stavljaju u ravan sa beloruskim narodom i smatraju se pravom da samostalno donose presude o prihvatljivosti izbornih rezultata za Beloruse. Za mene ove vrednosti definitivno nisu ekvivalentne. I u principu, do čega će doći svet ako svi spoljni igrači počnu da direktno osporavaju rezultate izbornog procesa u drugim zemljama? ", rekao je on.

Prema njegovim rečima, u Minsku tako razumeju demokratiju - da prihvate mišljenje većine, a ne da koriste sva raspoloživa sredstva i tehnologije da bi ih „prepravili za sebe“.

Makej je takođe istakao da Borelova klauzula, koja u svom govoru meša Belorusiju i Ukrajinu, ukazuje na to koliko duboko evropski zvaničnik vlada „beloruskim dosijeom“. To, pak, pokazuje potpunu nespremnost EU da objektivno razume procese, dodao je ministar.

Šta je tačno Borel rekao Lukašenku, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA