Najnovije

RUSKI LET KOJI RASTERUJE AMERIČKE I BRITANSKE AVIONE: Presretanje iznad Berncovog mora!

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u četvrtak da je njihov lovac MiG-31 presreo dva američka i britanska aviona iznad voda Barencovog mora.

MiG 31 (Foto: RIA)

Ministarstvo je u svojoj izjavi reklo da je ruska PVO 3. septembra otkrila dva vazdušna cilja koja su se približavala granicama ruske države.

Ministarstvo je saopštilo da je lovac MiG-31 koji pripada Severnoj floti poleteo s ciljem da ih identifikuje i spreči kršenje granica ruske države.

Izjava se nastavlja: ​​„Ruska posada identifikovala je dva vazdušna cilja, jer je utvrđeno da su to strateški izviđački avion RC-135 iz vazduhoplovstvs Sjedinjenih Država i stražarski izviđački avion R.1 iz britanskog ratnog vazduhoplovstva“.

Dodali su da se ruski lovac vratio u svoju stanicu, nakon što su američki i britanski avioni promenili kurs u suprotnom smeru, a Ministarstvo odbrane je naglasilo da se let MiG-31 odvijao „u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za upotrebu vazdušnog prostora “.

Poslednjih meseci ruske snage bile su svedoci intenziviranja izviđačkih letova stranih zemalja u blizini granica Rusije, a sličan incident najavljen je ranije u četvrtak, kada je lovac MiG-31 presreo norveški patrolni avion tipa Orion iznad Barencovog Mora.

Kako su se američki bombarderi približili Krimu, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA