Najnovije

LIBIJSKA "CRVENA LINIJA" JE PREĐENA: Sada Egipat prelazi na plan B!

Egipatski komandant je otkrio da li je Sisijeva "crvena linija" prekoračena u Libiji. Brigadni general egipatskog generalštaba Muhamed Sad, oficir Vazdušno-desantnih snaga, otkrio je da su padobranci izvršili naređenja koja je predsednik Abdel-Fatah al-Sisi tražio pre nekoliko meseci.

Egipatska vojska. (Foto: Jutjub)

Istakao je da je osigurana crvena linija o kojoj je egipatski predsednik Abdel-Fatah al-Sisi govorio tokom svojih prošlogodišnjih izjava o Libiji.

- Učestvovali smo u sveobuhvatnoj operaciji - Sinaj 2018. - sa velikim brojem jedinica u severnom i centralnom pravcu, a takođe smo učestvovali u obezbeđivanju zapadnog strateškog pravca, prema direktivama egipatskog predsednika Abdel-Fatah al-Sisija, tačnije oko crvene linije.

Sad je govorio o četiri glavne metode koje se primenjuju iza neprijateljskih linija, ukazujući da je prva desant padobranaca, druga je formiranje vazdušnog mosta, treća sletanje helikopterima i četvrta metoda kopnena operacija.

Naglasio je da sposobnosti padobranskih jedinica omogućavaju njihovom osoblju da radi iza neprijateljskih linija satima, a ponekad i danima, a ovi dani mogu se produžiti u skladu sa prirodom misije, jer se radi na obezbeđivanju svih faktora za uspeh misije.

- Od osnivanja padobranaca 1952. godine, što je prvi bataljon koji se zvao Vazdušna oluja, 1956. godine učestvovali smo u odbijanju trostruke agresije, da bismo obezbedili i organizovali narodni otpor u Suecu i Ismailiji, 1967. učestvovali smo u bici kod Ras al-Uša i uspostavili zaštitu Tiranskog tesnaca - rekao je Sad.

- Glavna komanda oružanih snaga davala je zadatke snagama od iscrpnih ratova do oktobarske pobede, a neprijateljska oklopna vozila i tenkovi uništeni su ispred linije Bar Lev - zaključio je on.

Medojević tvrdi da je otkrio Krivokapićev plan za budućnost Crne Gore Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA