Najnovije

NISU ZNALI GDE DA BEŽE! Turske snage doživele pakao na frontu! Žrtve na sve strane!

Turske oružane snage su, kako se izveštava, u subotu bile napadnute na severoistoku gubernije Alep, što je rezultiralo nekim žrtvama u njihovim redovima.

Turska vojska. (Foto: Jutjub)

Prema izveštajima opozicije, položaji turskih oružanih snaga našli su se na udaru u okrugu Al-Bab u Alepu nakon što su snajperisti otvorili vatru na njihove trupe.

U izveštajima se navodi da su najmanje dva turska vojnika ranjena i odvedena u obližnju bolnicu na lečenje; njihov trenutni status je nepoznat.

Kao odgovor na napad, turske oružane snage i njihovi saveznički militanti lansirali su nekoliko artiljerijskih granata i raketa prema položajima Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i Jedinica za zaštitu ljudi (IPG) u severnom delu gubernije Alep.

Iako nijedna grupa nije preuzela odgovornost za snajperski napad, turske oružane snage i njihovi saveznici gađali su SDF i IPG u ruralnom Alepu.

Treba napomenuti da Ankara smatra da su SDF i IPG „teroristički entiteti“ koji su sirijski izdanak Kurdistanske radničke partije (PKK), grupe zabranjene u Turskoj.

Dritan zapretio Milu Đukanoviću Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA