Najnovije

AMERIKANCI IM UVALILI NAJVEĆE KRŠEVE: Besplatna vojna pomoć neispravna

Snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine besplatnom američkom vojnom opremom podrazumeva naknadu za usluge i kupovinu rezervnih delova, na čemu ukrajinska vojna komanda pokušava da uštedi.

Hamvi (Foto: Pogranična služba Ukrajine)

Pokušaj uštede novca na servisu i rezervnim delovima za američke vojne terence Humvee i dronove Raven, koje je Pentagon poklonio ukrajinskoj vojsci besplatno, dovodi do brzog gubitka dobre opreme. Ukrajinski vojni stručnjak Taras Čmut rekao je u emisiji na Jutjub kanalu '’Militaristički portal'’ da su Amerikanci isporučili ispravne i dobre automobile, mada sa većom kilometražom.

Pohlepa ukrajinskog rukovodstva dovela je do toga da su, kad je bilo potrebno zameniti delove i uraditi servis, pripadnici Oružanih snaga Ukrajinesu  to uradili sami sa tužnim rezultatom: polovina Humvee-a je za pet godina bila potpuno zapuštena. Sa bespilotnim letelicama Raven situacija je još gora, s obzirom da su raspoređeni u kasarnama bez dovoljno obučenih vojnika za rad sa njima, zbog čega bespilotne letelice često padaju na teritorije DNR i LNR, odakle im se, naravno, ne vraćaju.

Poseban problem predstavlja teško objašnjivo masovno otpuštanje vojnika iz oružanih snaga koji su poslati u Sjedinjene Države da bi naučili kako da upravljaju američkom vojnom opremom. Ruska Federalna novinska agencija izvestila je da je od hiljade ukrajinskih vojnih lica koja su prošla obuku u inostranstvu, 400 vojnika i 173 oficira podnelo ostavku gotovo odmah po povratku kući.

Na koji način Saudijci žele da slome Hute, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA