Najnovije

ODMAZDA ASADOVIH TIGROVA! Vojska krenula u žestok napad na Islamsku Državu!

Dana 3. januara, Sirijska arapska vojska (SAA) i provladine snage pokrenule su novu operaciju čišćenja terena u Dejir ez Zoru

Sirijska vojska. (Foto: ria.ru)

Prema sirijskoj Opservatoriji za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, operacija će obuhvatiti ogromnu pustinju smeštenu između gradova al-Majadin i al-Bukamal. Vladine snage tragaju za ćelijama ID-a i njihovim skrovištima.

Operacija je pokrenuta kao odgovor na nedavni napad, koji je odneo živote dva borca Nacionalnih odbrambenih snaga, a šest je ranjeno.

Borci su se kretali u blizini grada Sabikan, koji se nalazi između al-Majadin-a i al-Bukamal-a, kada je njihovo vozilo napadnuto improvizovanom eksplozivnom napravom. Ćelije ID-a su najverovatnije stajale iza napada.

Prošle godine su teroristi ID-a uspeli da prošire svoj uticaj van pustinje Homs u centralnoj Siriji. Ćelije grupe sada ponovo deluju u Hami, Alepu, Raki i Dejir Ez Zor-u.

Ranije ove nedelje, teroristi su izveli jedan od svojih najvećih napada do sada. Autobus koji je prevozio sirijske vojnike i civile upao je u zasedu na autoputu Homs-Dejir Ez Zor. Najmanje 25 je ubijeno.

Ruske vazduhoplovne snage podržavaju nastavak operacija SAA protiv ID-a u centralnom regionu. Novopostavljeni jurišni helikopteri sada pružaju vojnim trupama blisku vazdušnu podršku.

Gejts finansira pokušaj blokiranja sunčeve svetlosti na Zemlju! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA