Najnovije

DODIK: Nema razloga za strah zbog zlonamernih priča o ratu

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Bosna i Hercegovina nikada nije bila stabilna, ali da nema nijednog razloga da se neko zabrine zbog priča o ratu.

Milorad Dodik (FRoto: Jutjub)

Dodik je na Jahorini rekao da samo oni zlonamerni koji pokušavaju da naprave još više zla forsiraju priče o sukobu i ratu.

"Niko ovde ne potencira sukob i rat, ali očigledno ima nekih, koji su izveštavali kad je ovde bio rat, a kojima to izgleda egzotično, pa pokušavaju da naprave takvu vrstu priče", dodao je Dodik, prenosi RTRS.

Istakao je da su sve aktivnosti koje preduzima Republika Srpska redovne, potpuno legitimne, ustavne i zakonite.

"To je ustavan proces koji Republika Srpska pokušava da uradi i uradiće, ništa drugo se ne izaziva. Očigledno da političko Sarajevo pokušava da nametne drugačiju percepciju o tome. Apsolutno mislim da nema bojazni u tom pogledu jer će Republika Srpska i čitava BiH živeti u miru", poručio je Dodik.

Istakao je da Republika Srpska ne pravi projekat odvajanja i secesije i da se ponaša u skladu sa Ustavom.

"Donosićemo samo propise u skladu sa Ustavom i našim nadležnostima, a one nadležnosti koje su date BiH nećemo dirati, ali ne želimo nasilje visokog predstavnika", rekao je Dodik.

Dodao je da se Republika Srpska ponaša u skladu sa Ustavom i nikoga ne izaziva i da ima pravo na svoju vojsku i da Republika Srpska neće participirati u zajedničkim institucijama koje nisu ustavne.

Do 20. oktobra biće uređeni svi zakoni

Dodik je izjavio da Republika Srpska ima pravo na svoja ovlaštenja, da se ponaša u skladu sa Ustavom i nikoga ne izaziva.

"Republika Srpska će do 20. oktobra imati uređene sve zakone, 25. ćemo izaći s tim i 26. zakazati sednicu Narodne skupštine Republike Srpske koja će doneti zaključke i zakone i postaviti novi, odnosno stari ustavni sistem", istakao je Dodik, prenosi RTRS.

Ponovio je da će Republika Srpska vratiti ovlašćenja koja joj po Ustavu pripadaju i istakao da Republika Srpska ima pravo na svoju vojsku.

Kome je pripalo vlasništvo nad Cetinjskim manastirom, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA