Najnovije

Istina o spoljnom dugu Srbije - mnogo je gore nego što vam naprednjaci govore! (VIDEO)

Predsednik stranke Bolja Srbija Dragan Jovanović u intervjuu za Helm Kast izneo je šokantne detalje progona opozicije u Srbiji od strane vlasti Srpske napredne stranke. Kao najdrastičniji primer naveo je doktora Gorana Đorđevića koji je nakon što je odbio da pređe u naprednu stranku poslat na izdržavanje kazne od 5 meseci zatvora.

Dragan Jovanović (Foto: Helm Kast)

Jovanović koji je uključen u proteste građana protiv istraživanja i eksploatacije obojenih metala u Srbiji tvrdi da je stanovnici Šumadije životima braniti svoja sela i da ukoliko vlast Aleksandra Vučića i kompanija Rio Tinto pokušaju silom da sprovedu svoje planove da može doći i do žrtava.

On je ukazao da vlast obmanjuje građane Srbije o stanju spoljnog duga, podsećajući da je on bio pre dolaska Vučića na vlast 14 milijardi, a da je sada po zvaničnim statistikama 29,5 milijardi evra. Međutim, Jovanović tvrdi da je pravo stanje duga oko 40 milijardi evra i da razliku čine tajni ugovori koje je Vučić potpisao sa Kinom, a koji još uvek nisu stigli u Skupštinu. Jovanović je rekao da će nakon izbora, sredinom 2022. vlast deo tih ugovora objaviti i da će zvanično prikazati oko 35 milijardi evra spoljnog duga.

On je ponovio da kineske kompanije u Srbiju dovode zatvorenike koji rade pod prisilom, a da snimci ubijanja i pripreme mačke za jelo najbolje pokazuje u kakvim uslovima ti zatvornici rade, kako žive i kako se hrane.

O progonu profesora Miloša Kovića čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA