Najnovije

DRŽAVU JE ZAROBILA MAFIJA, A VUČIĆ JE KUM! „Ja vam obećavam, u aprilu mesecu on neće biti predsednik Srbije!“ 

Šenlučenje u restoranu, u onakvoj atmosferi sa toliko navijača, dimnom zavesom, bakljama, pucanjem u tavanicu, nije bezbedno ne samo za predsednika, već uopšte za javni red i mir, mišljenje je Milana Veruovića, nekadašnjeg člana obezbeđenja premijera Zorana Đinđića.

Foto: Helm Kast

On je gostujući u emisiji Reč produkcije Helmkast rekao da je takvo ponašanje „strogo kažnjivo“.

- Pravo je pitanje zbog čega do danas javni tužilac nije reagovao, obzirom da je taj snimak prostrujao svim društveninm mrežama. To je slika onoga u čemu mi živimo, i jednog prirodnog okruženja predsednika i njegovih paravojnih formacija i jedna nova regrutacija i ohrabrivanje tih ljudi, koji će sutra, verovatno, kada izborni rezultati budu pokazali da predsednik nema većinu, da volju naroda spreče nekim vaninstitucionalnim putem – upozorio je Veruović.  

Kako je naveo, „na brutalan način je narušen javni red i mir u jednom javnom objektu“, i dodao da je „neverovatno da dopustimo da se takva stvar završi bez ikakvog epiloga i ne saznamo ko su ljudi koji su tamo šenlučili, palili baklje i pucali iz pištolja“.

- Obzirom da je tu bio predsednik države, pitanje može direktno da se uputi licima odgovornim za njegovu ličnu bezbednost. Oni su morali da znaju sve, od kuhinje i hrane koja će biti servirana, i morali su imati i spisak svih gostiju, tako da je to bio skup visokog rizika. Mere podrazumevaju kontradiverzioni pregled svih lica koje ulaze u taj prostor – naglasio je biši Đinđićev telohranitelj i nastavio:

- Ne bi me iznenadilo da je pucalo službeno lice, da se opustilo u toj atmosferi, a to je mnogo teži prekršaj od onoga da je to uradio neko od njegovih drugara koji je nosio nelegalno oružje. Zapravo, ne zna se šta je gore.

Komentarišući neke ideje da referendum o izmeni pravosuđa treba bojkotovati, on kaže da je referendum „prilika da narod izađe masovno i zaokruži NE“, jer, kako je obrazložio, Vučić ne raspisuje referendum da „sud učini slobodnim, već suprotno od toga“.

- Mi nemamo skupštinu, nemamo nikakvu debatu, nemamo ništa. Treba iskoristiti priliku i zaokružiti NE. I ne treba se unapred voditi tim stavom – on je raspisao, on će da pokrade. Jer ćemo tako doći u april mesec kada su izbori, na koje opet pozivam da se masovno izađe i da se prebroji većina. Oni sa 15 posto podrške, koju mogu da kupe ili obezbede na ovaj ili onaj način, apsolutno vladaju deset godina. Aleksandar Vučić nijedne izbore nije dobio, a da ih nije pokrao – ustvrdio je Veruović.

On je podsetio da za ustavni referendum ne važi cenzus, već se odluka donosi bez obzira na procenat iazšlih glasača, i da mu je zato nejasan stav nekih opozicionih političara da se referendum bojkotuje. 
Upitan da li nakon referenduma o pravosuđu može doći i do reforme pravosuđe i šta to može da znali, Veruović je kazao da će to da znači „čistku pravosuđa“.

- Ovo je pretnja ljudima, dolaze izbori, od njihovih odluka zavisi šta će se desiti, i da li će prihvatiti žalbe na izbornu krađu. To je logika stvari – istakao je.

On je pozvao da masovno izađemo na izbore, i obećao da u tom slučaju, Vučić u aprilu neće biti predsednik Srbije.  

Govoreći o događajima u Šapcu, povlačenju policije koja je ustupila mesto batinašima SNS-a, kazao je da su to „parapolicijske snage“.

- To je parapolicijska organizacija. Jer ako imate u istom trenutku povlačenje policije i dolazakl huliganskih grupa sa motkama, čekićima, sa bagerom, na goloruk narod, narod koji izražava svoj protest, onda vam je jasno na šta se ova vlast oslanja, Dakle, državu je zarobila mafija. On im daje ustupke, odlaže im krivična dela i presude, daje im povlastice i legalne poslove, a zauzvrat oni vraćaju tako – konstatovao je on.

Veruović je govorio i o oslobađanju Dijane Hrkalović iz pritvora, oslobađanju nekadašnjeg ministra Olivera Dulića optužnice za korupciju, kao i oslobađanju i medijskoj odbrani Predraga Koluvije, optuženog da je držao verovatno najveću plantažu marihuane u Evropi. Takođe, rekao je šta misli i o stavljanju na crnu listu SAD Vučićevih bliskih poslovnih partnera, Zvonka Veselinovića i Milana Radoičića. Takođe je pominjao i ulogu kompanije „Milenijum tim“, a govorio je i o Rio Tintu i pritiscima na ljude da prodaju svoju zemlju na tom području. Takođe je govorio da je potrebno uvesti redovne testove na drogu i psiho testove političara na valsti. O svemu tome možete čuti više u emisiji. 

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA