Najnovije

Otvoreno pismo Aleksandru Vučiću

Dana 24.11.2021. javno ste rekli da ćete svim šefovima država i evropskim institucijama uputiti zvanično pismo sa pitanjem kako je moguće da Aljbin Kurti svako malo govori o želji za ujedinjenjem Kosova* i Albanije.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Piše: Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

Ovom prilikom želim da Vam ukažem kako su Edi Rama i Aljbin Kurti na sastanku u Elbasanu koji se održao dva dana nakon te Vaše najave (26.11.2021.)  u ime vlada Republike Albanije i tzv. Republike Kosovo potpisali čak 13 sporazuma kojima su praktično formirali jednistvenu državu. Republika Srbija kao država pri tome do sada nije preduzela nijednu konkretnu akciju kako bi na međunarodnom planu problematizovala ovaj čin aneksije dela naše teritorije i pripajanja nekoj drugoj državi.

Ono što je moje javno pitanje za Vas je na koji način ste poslali to najavljeno zvanično pismo pa ono još uvek nije stiglo na adrese svetskih državnika?! Da li ste koristili zvaničnu poštu ili nešto brži i moderniji pristup korišćenjem elektronske pošte? Ili ste pak odlučili da koristite tradiocionalniji pristup pa ste poruku poslali golubom pismonošom ili dimnim signalima?

Koju god tehniku slanja pošte da ste primenili do sada su pisma morala da stignu na željene adrese, a uz pretpostavku da ste i odgovore dobijali preko goluba pismonoše i oni su do sada morali da stignu. Stim u vezi je i moje naredno pitanje o tome šta su Vam odgovorili ti predstavnici svetskih  država? Da li su odgovori možda razlog zbog kojeg nema nikakve reakcije države Srbije? Da li je možda sporazum iz Elbasana kojim je Kosovo i Metohija anektirano od strane Albanije uz projekat „Otvorenog Balkana“ ono kreativno rešenje o kojem pričate već godinama unazad?

Zaglušujuće ćutanje svih nosilaca vlasti počevš od Vas, kao i ćutanje bukvalno svih medija na jedan zlokoban način podseća na izdaju i predaju Republike Srpske Krajine. I tada je taj čin bio neka vrsta „kreativnog rešenja“ srpsko-hrvatskih odnosa, a Slobodan Milošević je dobio titulu „faktora mira i stabilnosti na Balkanu“. Slutim da i Vi željno čekate neku takvu titulu kojom biste kupili lični mir i vlast za barem još jedan mandat. Ali znajte da Vaš lični mir svakim danom postaje sve veći pakao za sve nas druge u Srbiji i otuda i novo događanje naroda predstavlja onaj poslednji odbrambeni mehanizam svakog normalnog čoveka. Građani će pre nego što ste Vi i u najcrnjim slutnjama mogli da zamislite da vrate državu u svoje ruke, a onda će svo ovo antiustavno i antinarodno delovanje biti poništeno.

Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA