Najnovije

ZAJEDNIČKA AKCIJA SRPSKIH I RUSKIH SPECIJALACA: Šta bi bilo da se ovo dogodilo 1999. godine? (VIDEO)

U medijima i na društvenim mrežama se pojavio snimak sa zajedničke vežbe srpskih i ruskih specijalnih jedinica ''Zajednički odgovor'', koja se ove nedelje održava u Srbiji, u širem rejonu Deliblatske peščare.

Srpski i ruski specijalci (Foto: Vojska Srbije)

Službenici ruske i srpske vojske izvršili su niz praktičnih zadataka u okviru manevara antiterorističke obuke. Prema scenariju vežbe, jedinice su razrađivale gonjenje terorističkih grupa, izvodile akcije usmerene na identifikovanje neprijateljskih zaseda, a takođe su vežbale uništavanje baza terorista.

Ruski stručnjaci, analitičari i novinari u svojim komentarima na video snimke ove vežbe tvrde da bi ishod rata u SR Jugoslaviji 1999. godine bio drukčiji, i da bi gubitak teritorija bio sprečen, piše portal Anna-News.

Više od 200 vojnika i 11 komada vojne opreme Zapadnog vojnog okruga Oružanih snaga Ruske Federacije stiglo je u Srbiju da učestvuje u zajedničkim vežbama „Zajednički odgovor 2021“. Tokom manevara, lovci će vežbati sletanje uz pomoć padobranskih sistema Crossbow, približavajući se objektu ilegalnih vojnih formacija, blokirajući i uništavajući teroriste.

Interesantna je činjenica da su pripadnici ruskih specijalnih jedinica drugi put došli u Srbiju, odnosno prvi put posle zauzimanja aerodroma Slatina kod Prištine.

O hrvatsko-albanskom bratstvu po oružju pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA