Najnovije

ŠTA TO USTVARI KRIJU AMERIKANCI?! Evo šta su uradili sa Al Bagdadijevim telom

Posmrtni ostaci lidera Islamske države Abu Bakra al-Bagdadija sahranjeni su u moru, nakon što je on poginuo tokom američke vojne akcije na njegov kamp na severozapadu Sirije proteklog vikenda, potvrdio je danas neimenovani američki zvaničnik.

Bagdadi (Foto: Jutjub)

Vlasti nisu objavile detalje o tome koji je američki ratni brod korišćen tokom sahrane, niti u koje more je telo spušteno, ali su zvaničnici za ABC njuz rekli da je procedura bila slična onoj koja je korišćena prilikom odlaganja tela osnivača Al Kaide Osame bin Ladena.

U islamu se ljudi obično sahranjuju u zemlji, bez kovčega, pre petodnevnog perioda molitvi, ali SAD očigledno nisu želele da al-Bagdadijev grob postane svetilište za teroriste.

Međutim, teoretičari zavere ponovo imaju temu. Jer, sada je, kao i u slučaju Bin Ladena, nemoguće uraditi ekshumaciju i autopsiju tela kako bi se utvrdilo da je zaista reč o osobi za koju se tvrdi da jeste! Posebno posle već nekoliko informacija poslednjih godina da je Bagdadi ubijen, za koje je dokazano da nisu bile tačne.

Da podsetimo, Bin Ladenovo telo je 2011. godine spušteno u Severno arapsko more sa američkog nosača aviona Karl Vinson.

Prema izjavama zvaničnika, njegovo telo je, prema islamskim običajima, oprano i umotano u tkaninu, a vojni zvaničnik je pročitao religiozne stihove.

Načelnik združenog štaba američke vojske Mark Mli odbio je danas da kaže da li je al-Bagdadijevo telo sahranjeno u moru.

On je rekao da je odlaganje njegovih posmrtnih ostataka završeno i da je obavljeno na odgovarajući način, nakon dodatnih DNK analiza na bezbednoj lokaciji.

Istovremeno, neimenovani zvaničnik Stejt departmenta rekao je da je posle ubistva El Bagdadija likvidiran i drugi čovek Islamske države, Abu el Hasan el Muhadžir.

To se dogodilo u zajedničkoj akciji kurdskih i američkih trupa, takode na severu Sirije.

Libijci traže pomoć Rusije, imperija dolazi na crni kontinent. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA