Najnovije

Da li BiH ulazi u NATO ili ostaje neutralna?

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska ostaje privržena vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština donela.

NATO i BiH (Foto: NATO štab u Sarajevu)

- Mi smo imali hrabrosti da tu deklaraciju donesu, i mi zvaničnici iz Republike Srpske potpuno usklađeno delujemo upravo na toj deklaraciji Narodne skupštine - rekao je Dodik u Bijeljini, odgovarajući na pitanje o stavu ministra odbrane BiH Sifeta Podžića da je BiH u Akcionom planu za članstvo u NATO, "što je poslednja stepenica za punopravno članstvo".

Dodik je istakao da postoji deklaracija NATO sa poslednjeg samita u kojoj se kaže da su Gruzija, Ukrajina i neke druge zemlje u procesu integracije sa NATO, a da je BiH u procesu saradnje, a ne integracija.

- Ako BiH može da uđe, ili Federacija BiH u NATO, neka uđe sutra pa da vidimo kako će bez nas- rekao je Dodik.

On je poručio da se prestane već jednom sa takvim tezama, jer "nema NATO".

- Ako oni misle da mogu da idu u NATO, neka dođe na odlučivanje pa ćete videti da od toga nema ništa. Mi ostajemo privrženi vojnoj neutralnosti i onome što je Narodna skupština donela - naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, oni za potrebe svoje javnosti pričaju jednu priču, a postoji papir koji kaže da se članstvo u NATO ne prejudicira.

- Znači ne radi se ništa sa tim ciljem. To je prevod, bukvalan prevod. A ono što oni govore, ja razumem da oni to hoće pa neka idu ako mogu da idu, mi nećemo - rekao je Dodik.

Kako je ruska vojska presrela američki konvoj, pogledajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA