Najnovije

RUSKA VOJSKA STALA PRED AMERIKANCE U SIRIJI: Blokirali im konvoj, sreli se oči u oči (VIDEO)

Međunarodna koalicija koju predvode SAD učinila je novi pokušaj kršenja protokola dekonfliktacije na severoistoku Sirije, usled čega je ruska vojska blokirala američki konvoj.

Susret u Siriji (Foto: Jutjub)

Jedinica oružanih snaga Rusije, dok je obezbeđivala bezbedno kretanje konvoja duž autoputa M-4 u rejonu naselja Tel Tamr u provinciji Hasaka, zabeležila je kretanje koalicione patrole koju su činila četirioklopna vozila MaxxPro i  Ohkosh M-ATV u zapadnom pravcu pod američkim zastavama.

Američka vojska prešla je bez prethodne najave na rusku stranu i prekršila postojeće mehanizme za sprečavanje konfliktnih situacija.

Ruska vojska blokirala je kretanje konvoja oružanih snaga SAD. Kao rezultat, jedinica Koalicionih snaga bila je primorana da se okrene i vrati u svoje područje.

SAD nastavljaju da gube svoj uticaj u severoistočnim regionima Sirije, što je povezano sa rastom antiameričkog raspoloženja i povećanjem broja lokalnih stanovnika koji podržavaju zvaničnu vladu Sirije. Ova situacija primorava Vašington da pojača svoje aktivnosti u regionu, uključujući kršenje svih sporazuma sa Rusijom.

Kako ruski avioni uništavaju američki budžet, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA