Najnovije

RAZOTKRIVENA KATARSKA ZAVERA PROTIV SIRIJE: SAD i Turska takođe umešali prste

Britanski list Tajms objavio je tužbu upućenu londonskom Vrhovnom sudu protiv katarskih vlasti zbog podrške terorističkoj organizaciji DŽebhat al-Nusra u Siriji i njenom prikrivenom finansiranju u iznosu od više miliona dolara.

DŽihadisti (Foto: Jutjub)

Kako tvrdi kolumnista lista Endru Norfolk, država Katar, uključena u podršku, sponzorisanje, finansiranje i naoružavanje terorista na sirijskom tlu, optužena je za prikrivenu operaciju pranja novca čiji je cilj bio slanje stotina miliona dolara terorističkoj organizaciji DŽebhat al-Nusra u Siriji.

Novine su ukazale da je devet Sirijaca, koji su pretrpeli finansijske gubitke i kasnije mučeni, samovoljno lišeni slobode, dobili pretnje egzekucijom i preživeli druge oblike progona od strane terorističke organizacije DŽebhat al-Nusra, pokrenuli tužbu otkrivajući postojanje zavere visokih zvaničnika katarske vladajuće elite koja je obezbeđivala sredstva za podršku teroristima povezanim sa Al Kaidom u Siriji.

U tužbi se naglašava da su sredstva prebačena u tajnosti DŽebhat al-Nusri preko posebne kancelarije emira Katara. Bilo je i operacija pranja novca putem terorističkih ugovora putem građevinskih ugovora i precenjenih kupovina imovine. Ova tajna operacija, koju je vodio katarski emir za finansiranje terorista u Siriji, izvedena je uz pomoć terorističke organizacije Muslimanska braća. S tim u vezi, u Turskoj su organizovani sastanci između katarskih zvaničnika i članova terorističkih organizacija u Siriji.

List Tajms je imenovao je optužene u slučaju finansiranja i podrške terorističkoj organizaciji „DŽebhat al-Nusra“ u Siriji, bili su to dve katarske banke i navodno dobrotvorne fondacije, kao i bogati biznismeni i poznati političari.

Ni za koga nije tajna kakvu ulogu Katar igra zajedno sa SAD i Turskom u stvaranju i finansiranju terorističkih organizacija u Siriji. Priznanja zvaničnika ovih zemalja, pored izveštaja obaveštajnih službi i medija, jasna su potvrda ovoga.

Bivši katarski premijer i ministar spoljnih poslova Hamad bin DŽasem Al Tani, koji je odigrao važnu ulogu u zaveri protiv Sirije, priznao je na televiziji u oktobru 2017. godine da je njegova zemlja podržavala terorističke organizacije u Siriji preko Turske u koordinaciji sa Vašingtonom i drugim zemljama. .. Prema njegovim rečima, Katar je odigrao ključnu ulogu u zaveri protiv Sirije.

Snimak ruske vojske u američkoj bazi pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA