Najnovije

Evo zašto Novak Đoković jede travu posle osvajanja Vimbldona (VIDEO)

Novak Đoković je osvojio svoju 20. Grend slem titulu i svoj šestu na Vimbldonu, čime je ušao u anale tenisa i oborio neke večne rekorde.

Đoković jede travu (Foto: printskrin)

Najbolji teniser sveta, a možemo sada slobodno da kažemo i najbolji svih vremena, ponovo je nastavio svoju tradiciju nakon osvajanja titule.

Naime, čim je osvojio svoj poslednji poen protiv Matea Beretinija, Novak je čučnuo, počupao je nekoliko travčica i pojeo ih. Mnogi se pitaju zašto je to tako, a Nole je svojevremeno to objasnio.

- Zato što sam vegetarijanac - našalio se prvo Novak kada su ga to pitali, a zatim objasnio.

- Kao klinac sam sanjao da osvajam Vimbldon, i to mi je još tada bila jedna od želja kada pobedim u finalu. Želeo sam da uradim nešto drugačije, nisam naišao na originalniju ideju, pa sam odlučio da pojedem malo trave. Mnogi me pitaju kakvog je ukusa, to je najbolja trava na svetu - objasnio je Đoković.

Ipak, neka stara narodna verovanja govore da Novak to radi zato što to znači da "uzima pelcer" i da je to znak da će se vratiti i ponovo osvojiti pehar na istom mestu. Pošto Novaku na Vimbldonu nedostaju još tri da postane apsolutni rekorder Vimbldona i pretekne Rodžera Federera koji ima osam titula ovde, verujemo da će bar još tri puta jesti najukusniju travu na svetu.

Oglasio se Federer i poklonio se Novaku. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA