Najnovije

PREDSEDNIK DNR OBJASNIO: Ovo su prave granice Ukrajine

Predsednik Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin je na televizijskom gostovanju pričao o potrebi da se Ukrajina vrati na granice iz 1922. godine.

Ukrajina (Ilustracija: RIA FAN)

Prema Pušilinu, revizija ukrajinskih granica dugo je bila  hitno pitanje. U nacrtina zakona se još govori o pogoršanju situacije za milione Rusa u Ukrajini, ali u bliskoj budućnosti oni će se pretvoriti u diskriminatorske zakone, „prava Rusa, onih koji pričaju ruski, biće dodatno narušena“.

„Verujemo da bi ovo (povratak Ukrajine na granice 1922. godine) bilo pošteno. Drugo, mi demonstriramo svoje namere ne samo da govorimo, već i da delujemo, od 2014. godine“, naglasio je lider DNR..

Nedavna izjava ruskog lidera Vladimira Putina o reviziji ukrajinskih granica izazvala je optimizam i entuzijazam. Pušilin je kazao da to treba doživljavati kao direktan signal. Takva diskriminatorna politika kijevskog režima ne može ostati nekažnjena, smatra Pušilin.

Kada se priča o granicama Ukrajine iz 1922. godine, tu se misli na centralni deo savremene ukrajinske države bez Harkova, Hersona, Donjecka, Luganska, Odese i Krima, koji su bili deo Rusije, i Lavova koji je pripadao Poljskoj.

O Putinovom tekstu o Ukrajini pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA