Najnovije

ŠEF BELORUSKOG KGB OTKRIVA: Zapad razmatra upotrebu sile protiv nas

Određeni krugovi na Zapadu razmatraju upotrebu sile kao način promene vlasti u Belorusiji, prenela je danas novinska agencija BelTA reči direktora Beloruskog bezbednosnog komiteta (KGB) Ivana Tertela.

KGB Belorusije (Foto: Jutjub)

"Krug ljudi na Zapadu koji donosi odluke razmatra razne opcije za promenu vlade u Belorusije, kao neophodan uslov za postizanje njihovog geopolitičkog cilja u istočnoj Evropi. Ne isključuju upotrebu vojne sile", izjavio je Tertel tokom razgovora sa predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, preneo je TASS.

Tertel je naglasio da Zapad i članice beloruske opozicije koje su napustile državu planiraju da pojačaju svoje aktivnosti "u septembru i oktobru ili prvoj polovini sledeće godine, pod izgovorom da je životni standard beloruskog naroda opao zbog sankcija", dodao je Tertel.

Prema njemu, metodi koje bi protivnici vlade mogli da koriste da destabilizuju situaciju uključuju "terorističke napade i zastrašivanja javnih ličnosti, državnika, novinara, pripadnika zakona i sudija, a moguće je da će izvesti i subverzivne aktivnosti usmerene ka industriji ministarstva odbrane, ekonomije i infrastrukturi, koje bi mogle da rezultuju brojnim žrtvama, za šta bi bila okrivljena aktuelna vlast".

Čime će biti pojačana ruska vojska, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA