Najnovije

ARMIJA DNR IMA GUBITKE: Linija fronta se usijala

Eskalacija duž linije kontakta nastavlja da raste, dok ukrajinsko granatiranje nastavlja da oduzima živote braniocima Donbasa.

DNR (Foto: RIA Novosti)

U dva dana, kao rezultat granatiranja ukrajinskih snaga bezbednosti, poginulo je osam vojnika DNR.

„Jedinice NM DNR bile su prinuđene da uzvrate vatrom iz oružja koje nije zabranjeno Minskim sporazumima i potisnuli su neprijateljske vatrene aktivnosti. Gubici osvajača se preciziraju”, saopštila je Narodna milicija DNR.

Ministarstvo odbrane DNR kaže da je situacija na liniji dodira napeta. Intenzitet neprijateljske vatre se povećava. Sve reči Kijeva o želji da se sukob u Donbasu reši na miran način podsećaju na običan mehur od sapunice, dodaje se u saopštenju.

„Čvrst dokaz odbijanja ukrajinske strane da reši sukob pregovorima, suprotno njenim izbornim obećanjima, jeste da je vatreni udar izveden na dan posete predsednika Ukrajine Donbasu. Dok takozvani vrhovni glavnokomandujući izveštava o razvoju "strategije suprotstavljanja agresivnoj ruskoj politici", njegova vojska namerno ubija naše branioce.

Podsetimo, ne tako davno je ukrajinska strana u pregovaračkom procesu izašla sa predlogom za održavanje vanrednog sastanka podgrupe „radi razmatranja bezbednosne situacije i donošenja odluka o povratku na strogi režim prekida vatre“, što je u stvari ništa drugo do još jedan pokušaj imitiranja nasilne aktivnosti za smanjenje tenzija u Donbasu.

Svaka „miroljubiva“ inicijativa Kijeva nas previše košta. U slučaju dalje eskalacije na liniji dodira, rukovodstvo Republike će neminovno preduzeti odgovor u cilju zaštite života i zdravlja svojih građana. Oružana agresija Kijeva mora se zaustaviti svim raspoloživim sredstvima! “ - kaže se u saopštenju NM DNR.

Kako je Petro Porošenko komentarisao Putinov članak o Ukrajini, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA