Najnovije

NADA: CNS forsira naučni nerad, najbolje su plaćeni profesori zbog kojih smo i pali na Šangajskoj listi!

Najnoviji pad Univerziteta u Beograda na „Šangajskoj listi“ je dokaz potpunog promašaja u politici finansiranja nauke, saopštila je koalicija Nacionalno demokratska alternativa (NADA).

Članovi kolaicije NADA (foto: NADA)

Kako se navodi u dopisu “u Srbiji je poslednji sveobuhvatni konkurs za finansiranje naučnih istraživanja sproveden 2010. godine, a 2011. godine je poslednji put obavljena klasifikacija istraživača, i oni su tada naknade i nagrade za svoj istraživački rad dobijali u skladu sa rezultatima”.

“Od dolaska na vlast Srpska napredna stranka promoviše i forsira naučni nerad i uravnilovku i već jedanaest godina nijedna Vlada i ministar nisu sposobni da raspiše konkurs, vrednuje istraživače ili razdvoji naučno žito od kukolja”, ističe koalicija NADA.

Dalje se ukazuje da je poslednji zakon koji reguliše finansiranje nauke “zakucao ekser u mrtvački sanduk”.

“Na Univerzitetu u Beogradu najviše plate imaju nastavnici i saradnici na fakultetima koji obaraju položaj Univerziteta na `Šangajskoj listi`, a oni koji svojim radom položaj koliko toliko održavaju, najslabije su plaćeni. Dok se suštinski ne promeni politika vlasti prema nauci, Univerzitet u Beogradu će nastaviti na tone”, zaključuje se u saopštenju.

Sprema se nova izborna krađa, šta ukazuje na to, čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA