Najnovije

Krivokapić tvrdi da je bio ucenjen da potpiše Temeljni ugovor sa SPC

Premijer Zdravko Krivokapić tvrdi da je telefonskim pozivima iz Beograda i DF-a bio ucenjen da ako ne dođe u Patrijaršiju i ne potpiše Temeljni ugovor sa SPC, vladika Joanikija neće biti izabran za mitropolita crnogorsko primorskog. Po ko zna koji put opisujući svoj dolazak u Patrijaršiju, 27. marta, tokom zasedanja Sabora SPC, upitan da komentariše oštre kritike što tada nije došlo do potpisivanja Temeljnog ugovora, Krivokapić kaže da je to "zato što je neko nešto očekivao, a nije dobio to što očekuje".

Zdravko Krivokapić (Foto: Vlada CG)

Premijer je ponovio i tvrdnju da je imao informacije iz više izvora da neko želi da ga predstavi kao izdajnika Crkve. "Tada sam shvatio da mi se nešto sprema. Međutim, ključni trenutak je bio u sredu kad sam dobio poziv od jednog lidera Demokratskog fronta koji mi je rekao da neće biti izabran mitropolit i da ću ja biti krivac za sve. Odgovorio sam da ja znam šta je istina i da bi istrošeni političari i naručeni analitičari trebalo dobro da razmisle jesu li stavili prst u božji sasud", naveo je Krivokapić u opširnom intervjuu za srpski portal Nova.

Kaže i da je nešto kasnije dobio još jedan poziv, ne precizirajući od koga, u kojem mu je ponovljeno isto što mu je rekao i pomenuti lider DF-a. Na konstataciju Nove da je pozadina te njegove posete Beogradu dugo tumačena kao pokušaj državnog udara iz Beograda, Krivokapić kaže da u tim trenucima o tome nije razmišljao, ali da informacije koje je dobio, nekoliko dana posle toga, su ga, kaže, "kao čoveka i premijera zabrinule".

Upitan da li je o dolasku te večeri u Beograd obavestio predsednika Aleksandra Vučića i da li uopšte razgovara sa njim, crnogorski premijer je odgovorio odrečno i dodao da se s sa srpskim predsednikom poslednji put čuo u junu mesecu, tokom boravka u Briselu, te da su, kako kaže, tada razmatrali da li postoji mogućnost za njihov eventualni susret.

Zašto Đukanovićevi mediji lažu, saznajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA