Najnovije

DRAŠKOVIĆ U PANICI ZBOG MOSKVE: ''Crna Gora neće postati ruski satelit, iza ustoličenja Joanikija stoje proruske snage''

Velika poplava antisrpskih trudbenika na crnogorsku medijsku obalu izbacila je i pripejd DPS superstara, Vuka Draškovića koji je poslednjih dana intezivirao napade na Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori.

Vuk Drašković (Foto: Jutjub)

Tako je Drašković ustvrdio da iza ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, stoji Moskva.

Kazao je da je premijer Zdravko Krivokapić dao nalog da se ustoličenje sprovede faktički na silu tek kada je, kako je rekao, dobio podršku proruskih snaga iz vladajuće većine. On je dodao da Crna Gora neće postati ruski satelit.

“Rusi procenjuju da je NATO u krizi i procenjuju da ga mogu poniziti hibridnim ratom i atakom na jednu malu članicu Alijanse na Balkanu”, kazao je Drašković.

Drašković bezuspešno pokušava da Srbiju tretira kao oličenje zla a posebno mu smeta „srpski svet“.

On je izneo i kritike na račun ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina koji se javno zalaže za tzv. “srpski svet”.

“To su opasne priče. I ratovi 90-ih su počeli od priče. Teško tom ‘srpskom svetu’ za kojeg se Vulin zalaže”, rekao je Drašković.

On je dodao i da nije najbolje upoznat sa ulogom Srpske pravoslavne crkve, ali  da je poznato da “ona ne plaća porez i da je miljenica državne kase“. .

Ogavne napade na SPC nastavlja rečima da je mnogo “Hristovih sledbenika” u SPC navodeći jednog koji mu je 90-ih godina rekao da nijedna crkva ni manastir na Kosovu nije vredna jednog ljudskog života.

“Mnogo je mladih, obrazovanih ljudi koji na drugi način gledaju na naciju. Evropa spava, a ima moć da nas urazumi, evropeizuje, ali ne reaguje. Ona mi je još jedina nada i da će shvatiti da će se Balkan uljuditi ili će se Evropa balkanizovati što bi bila kazna za nju”, rekao je Drašković.

Kako je Milan Knežević razmontirao Mila Đukanovića, pogledajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA