Najnovije

Emil Vlajki: Doviđenja u slijedećem ratu

Piše: Emil Vlajki

Srijeda, 11. siječanj 2022.

Dani slave Republike Srpske vezani za 9. januar kada je ona osnovana, su prošli, možda posljednji ove vrste. Nastupilo je ledeno doba, doba hladnog rata, međusobnih prijetećih optužbi, i samo je pitanje vremena kada će prerasti u vrući rat. Na to upozoravam već mjesecima, ali me, naravno, nitko ne sluša. Dodiku su uvedene nove sankcije, kao početak. Slijede one koje će zahvatiti sve oko njega. SAD, Britanija i NJemačka, žele da ga odvoje od njegovih koalicionih partnera. Kako stvari stoje, mogli bi i uspjeti što bi obustavilo povrat nadležnosti, a Dodika poslalo u političku penziju koja, očito, ne bi dugo trajala; sjetimo se Miloševića! Muslimani/Bošnjaci prizivaju vampire prošlosti. Formiraju vojne odrede sa starim imenima i junače se jer znaju da će NATO biti uz njih. Novo bombardiranje Srba bi im bilo melem na dušu.

Odoše „braća“ Hrvati

Znate onu pjesmu: Nema više ljubavi, ćao amore mio, što je bilo zaboravi, zato zbogom i sad adio.
Čović i Dodik, predstavnici dvaju kršćanskih naroda u BiH su se međusobno godinama zaklinjali na vječitu, jaransku ljubav i protiv „nevjernika“ muslimana/Bošnjaka. Čović se razvikao kako Hrvati ne žele više biti „muslimansko cvijeće“ i kako neće biti ovogodišnjih izbora ukoliko Hrvati ne budu bili u mogućnosti da biraju vlastite predstavnike, „prave Hrvate“. I što se desilo?
Stigla naredba iz NATO Hrvatske da se prestane glupirati sa Dodikom. Čović kao dobar HDZ-ovac poslušao. Sada tvrdi kako će izbora biti te da mu je pravi partner Izetbegović, a ne Dodik.

„Incidenti“

Za vrijeme proslave 9. januara, u nekim gradovima Republike Srpske, izvikivane su parole, govori mržnje, protiv muslimana/Bošnjaka. Ustvari, bilo je jasno da će se to desiti. Naravno, ima idiota posvuda, pa i među Srbima. Ali je, također, vjerojatno da su neki bili plaćeni da takve gadosti uzvikuju kako bi umanjili značaj proslave i kako bi se svijetu pokazalo kako je Republika Srpska ipak „genocidna tvorevina“. U tom smislu, član Predsjedništva BiH, DŽaferović, nazvao je srpske učesnike parade 9. januara, - nacističkim odredima -. Omakla mu se Frojdovska greška. Ustvari, on je mislio na nacističku Handžar diviziju i na mudžahedinske odrede koji su u BiH, za vrijeme posljednjeg rata, klali Srbe i s kojima je bio u kontaktu.

„Tko se boji vuka još“, ili „što te muči cakani“

Prava je istina, da su se muslimani/Bošnjaci, ali i Ameri, Britanci i Nijemci, uplašili Rusa, Kineza i Srba koji su prisustvovali svečanostima Republike Srpske devetog januara. Time su ovi posljednji pokazali da su bezrezervno uz Srbe, a neki od njih i da će vojno intervenirati ukoliko bude rata.
Sada slijedi ono što je najljepše.

Ako bude rata, postoji visok stupanja vjerojatnosti da će, pored Rusa, i Srbi i Hrvati vojno intervenirati. Republika Srpska bi postala dio Srbije, a dobar dio Federacije, ako ne i sva, bi se spojila sa Hrvatskom.

Đavo bi ga znao. Možda su svjetski moćnici čitavu sadašnju krizu i smislili kako bi se stvorile čiste etničke države i kako bi konflikti na Balkanu bili svedeni na minimum.

Ustvari, kada dobro razmislim, ako/kad dođe do vojnih sukoba, sasvim je sigurno da će se Hrvatska i Srbija, kao potpisnice Dejtona, uplesti u rat.
Što će biti nakon toga ne znam, ali je rizik za muslimane/Bošnjake povelik.

Predhodne tekstove Emila Vlajkija čitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA