Najnovije

NESLAGANJE U RUSKIM REDOVIMA: Armijska grupa ''O'' odgovorila Kadirovu

Borci ruske armijske grupe ''O'' su komentarisali na Telegram kanalu portala Ruskaja Vesna izjavu čečenskog lidera Ramzana Kadirova, koji je optužio komandanta Centralnog vojnog okruga Aleksandra Lapina za povlačenje trupa iz Krasnog Limana.

Grupa ''O'' (Foto: Jutjub)

Obraćanje pripadnika frupe '’O'’ Ramzanu Kadirovu prenosimo u celosti:

Povodom optužbi Ramzana Kadirova protiv komandanta Centralnog vojnog okruga Aleksandra Lapina za povlačenje iz Limana, pošteno je opovrgnuti neistinu:

Svi zaključci emotivnog teksta predsednika Čečenije zasnovani su na netačnim informacijama: General Lapin nije komandovao odbranom Limana i nije sedeo pozadi.

Okrivljavanje za povlačenje u harkovskom pravcu, generala, koji nije vodio odbranu ovog sektora, već je u njega bačen, kao poslednji pokušaj da se popravi najteža situacija na frontu, krajnje je pogrešno.

Aleksandar Lapin nikada nije sedeo u pozadini. To mogu potvrditi svi koji su ga ikada sreli. Bilo da je to Sirija, bilo da je to Ukrajina, gde to znaju skoro svi borci grupe „O“. Ovo je verovatno jedini komandant grupe koji je u borbenim sastavima svojih trupa od početka operacije. Dakle, izjava da je Lapin bio sakriven u Lugansku nije tačna.

Naravno, treba tražiti počinioce, ali za sve okriviti komandanta, čija je zona odgovornosti bio potpuno drugačiji sektor fronta, znači napraviti grubu grešku, iz koje na kraju neće biti moguće izvući prave zaključke.

Optužbe Ramzana Kadirova pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA