Najnovije

UPOZORENJE: Ukrajinci planiraju ofanzivu velikih razmera - gomilaju trupe i oružje: Napad bi mogao istovremeno da se izvrši u više pravaca

Ukrajinska vojska planira ofanzivu velikih razmera u nekoliko oblasti duž linije kontakta, izjavio je zamenik ministra unutrašnjih poslova Luganske Narodne Republike /LNR Vitalij Kiseljov.

- Kako se čini, oni sada gomilaju trupe i oružje za odlučujući napad na naše teritorije, a ne isključujemo mogućnost da bi ovaj napad mogao istovremeno da se izvrši ne samo u pravcu Hersona, već i u oblastima Kremena. i Svatovo u pravcu Luganska, a svakako i Donjecka – rekao je Kiseljov gostujući na kanalu „Solovjev lajv”.

Ukrajinska vojska je juče američkim raketnim sistemima HIMARS granatirala naselja Pokrovsko, Svatovo, Zoloto i Novoajdar.

TASS podseća da je ukrajinska vojska prethodnih dana koristila HIMARS za granatiranje naseljenih mesta u LNR, među kojima su gradovi Brijanka, Lisičansk, Popasna i Rubežno, selo Novoivanovka i naselja Crvenoni Prapor i Troičko. U napadima je poginulo šest civila, a ranjeno 12, podseća TASS.

Koliko je građana Srbije protiv uvođenja sankcija Rusiji saznajte OVDE.

Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Šta je to malincizam

Zašto Srbi žele u EU? Oni će vam reći da veruju da će tako bolje da žive, jer će se naći u ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA