Najnovije

Sudiji Specijalnog suda preporučeno da odbije prijave 46 osoba koje tvrde da su žrtve OVK

Kancelarija za učešće žrtava pri Specijalnom sudu u Hagu podnela je sedmi izveštaj sa prijavama 46 osoba koje tvrde da su žrtve OVK, u predmetu protiv bivših lidera OVK koji su optuženi za ratne zločine, ali je Kancelarija preporučila sudiji za prethodni postupak da odbije da im dodeli status žrtve, prenosi LJajmi.

OVK (Ilustracija: Pravda)

Taj portal je imao uvid u izveštaj kancelarije u kome se navodi da se 46 osoba prijavilo za dobijanje statusa žrtve koja učestvuje u procesu protiv nekadašnjih lidera OVK, a koje tvrde da su članove njihove uže porodice kidnapovali pripadnici OVK, da su neki nestali, a neki od njih kasnije pronađeni ubijeni.

Međutim, niko od 46 ljudi koji tvrde da su žrtve OVK nije uspeo da dokaže da su članovi njihovih porodica, za koje kažu da su ih odveli pripadnici OVK, poslati u bilo koji od "zatvora" za koje Tužilaštvo tereti Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija. 

I to je glavni razlog zašto je Kancelarija za učešće žrtava preporučila sudiji za prethodni postupak da odbije svih 46 prijava.

Kancelarija je tražila od sudije za prethodni postupak da postupi kao ranije kada je odbio prijave navodnih žrtava i da se pridržava pravila poverljivosti.

Tako je ta institucija u okviru Specijalnog zatražila da se imena podnosilaca prijava ne daju javnosti. 

Izvor: Kosovo onlajn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA