Najnovije

UKRAJINSKA VOJSKA KREĆE NA LNR: Rusi ih čekaju (MAPA)

Ukrajinske snage spremaju prodor u LNR, u toku su pozicione borbe. Vojske Rusije i Donbasa spremaju se za doček Oružanih snaga Ukrajine, javljaju reporteri portala Ruskaja Vesna.

Ukrajina i Rusija (Ilustracija: Ruskaja Vesna)

Situacija na krasnolimanskom pravcu u DNR i dalje je najteža, ali se linija odbrane gradi u rejonu Kremenaje, linija fronta se stabilizuje“, rekao je predsednik DNR Denis Pušilin.

Oružane snage Ukrajine nastavljaju da okupljaju udarne snage za napad na liniju Kremennaja-Svatovo.

Oko 20.000 (do ukupno 40.000 ukrajinskih vojnika, prema podacima ambasadoda LNR u Moskvi Rosiona Mirošnika) je već koncentrisano duž granice LNR.

„Koncentracija Oružanih snaga Ukrajine na severu Kremenaje je završena, očekujemo glavni napad na Svatovo, istovremeno sa pomoćnim napadima na Kremenaju i Rubežnoje, kako bi probili našu odbranu između Svatova i Kremenne i Oružane snage Ukrajine ušle u operativni prostor“, rekao je danas komandant bataljona Ruske legije (BARS-13) Sergej Fomčenkov „Fomič“

Snage Rusije i Donbasa jačaju odbrambenu liniju kod Kremenaje, popunjavaju je artiljerijom i oklopnim vozilimaa, nakon pregrupisavanja prilikom napuštanja Limana.

Ukrajinska vojska granatira okolinu Kremennaje i šalje izviđanje u šume da identifikuje i ispita rusku odbranu do Svatova.

Kozaci 208. puka jačaju svoje pozicije u naselju Krasnaja Dibrova, koje je zauzeto tokom smelog naleta iz Kremenaje ka Krasnom Limanu. U 07.10 po lokalnom u šumama, male grupe DRG pokušale su da se približe Dibrovi, a kozaci su tada eliminisali 12 ukrajinskih vojnika.

U okolini ​​Tavolžanke, ukrajinska vojska i dalje nema uspeha.

Autoput Kremenaja-Svatovo je pod kontrolom savezničkih snaga, duž njega se vrši snabdevanje jedinica.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije i artiljerija napadaju područja u kojima su koncentrisane ukrajinske jedinice.

O velikoj operaciji CIA i američke vojske pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA