Najnovije

POČETAK MILOVOG KRAJA: Menja se zakon o predsedniku CG

Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore ocenio je danas da je predlog izmena Zakona o predsedniku Crne Gore, koje je predložio Demokratski front, u skladu s Ustavom i pravnim sistemom, a Skupština je posle višečasovne pauze nastavila sednicu na kojoj će se raspravljati o tom predlogu.

Milo Đukanović (Foto: Predsedništvo CG)

Skupština Crne Gore je prethodno utvrdila dnevni red, čija je prva tačka predlog izmena Zakona o predsedniku Crne Gore.

Predlogom izmena predviđeno je da ukoliko predsednik države ne predloži mandatara za sastav vlade mandatarom će se smatrati kandidat koji ima jasnu podršku većine poslanika, preneo je RTCG.

Do odluke da ova tačka bude na dnevnom redu zasedanja došlo je nakon burne rasprave i protivljenja poslanika DPS-a, SDP, SD i Liberalne partije, koji smatraju da je rasprava o izmenama Zakona o predsedniku ustavni puč.

Nakon što je ovaj predlog stavljen na dnevni red predsednica parlamenta Danijela Đurović je proglasila polučasovnu pauzu.

Ura će glasati za izmene Zakona o predsedniku

Građanski pokret Ura glasaće za izmene Zakona o predsedniku, najavio je danas lider te partije i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

Demokratske front (DF) je predložio da se dnevni red današnje sednice Skupštine proširi i da se kao tačka uvrste i izmene Zakona o predsedniku Crne Gore. Iz DPS-a, SDP, SD i LP smatraju da predložene izmene zakona predstavljaju rušenje Ustava Crne Gore.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA