Najnovije

IVAN PAJOVIĆ: Stravični globalistički trend ishrane insektima prekazi granice Zapada i preliva se svuda po svetu

Ivan Pajović (Foto: Jutjub)

Piše: Ivan Pajović

Cvrčak više ne služi da peva, već služi za jelo. Nedavno je u medije dospela informacija da su u Jekaterinburgu, Podmoskovlju i Novosibirsku nikle nove fabrike prehrambenih proizvoda čiju sirovinu predstavljaju insekti i njihove ličinke, tj. crvi. Pojavile su se i farme „prehrambenih” cvrčaka, od kojih se pravi proteinsko brašno. Novosibirska firma nosi naziv (ni manje ni više) „Bioteh 2030” (!!!), što očigledno aludira na globalističku Agendu 2030. Dakle… ostvarenje globalističkog plana stiglo je i u Rusiju, tj. preliva se svuda po svetu.

Naravno, u javnost je odmah dato „visokostručno” objašnjenje zašto su insekti toliko dobri i korisni za ljudsku ishranu. „Stručnjaci” tvrde da su oni izvor visokokorisnih belančevina, čiji deficit vlada u celom svetu. Navode da je sadržaj belančevina u „cvrčkovini” oko 75%, a u goveđem mesu tek 25%, a da cvrčkove aminokiseline ljudski organizam usvaja nekoliko puta efikasnije. Firma je (što je naročito simptomatično) dobila grantove ruske države (tri ipo miliona rubalja), od Fonda za podršku inovacijama, kako bi se od malog garažnog proizvodnog prostora unapredila do automatizovane masovne proizvodnje. Ovaj podatak govori u prilog onih tzv. teoretičara zavere koji tvrde da je i vlast u Rusiji ništa drugo nego saradnik, ako ne i eksponent svetske zakulisne paravlasti. Zajmove za ovakve projekte rado daju i komercijalne banke, ali samo uz garanciju države.

U Holandiji je otvorena najveća farma insekata u vrednosti od 45 miliona evra. U Velikoj Britaniji uveliko su se pojavila eksperimentalna jela od insekata. U meniju školskih trpezarija četiri škole u Velsu nalaze se jela od insekata. Prema autorima ovog programa, ovaj eksperiment pomoći će deci da shvate korisnost „alternativnih belančevina”. Naravno, tu je i nezaobilazno objašnjenje kako uzgajanje insekata proizvodi 75% manje štetnih gasova nego živinarstvo. U projektu učestvuju deca (bolje rečeno deca-zamorčad) uzrasta od 4 do 11 godina. Međutim, izvori govore da su u pitanju hiljade škola u Velikoj Britaniji i Australiji. U Zimbabveu školskoj deci se servira kaša od ličinki (crva) obične crne muve.

Još od 1. januara 2018. godine ozakonjeno je u Evropskoj uniji korišćenje proizvoda od insekata za ljudsku ishranu. U nekim zemljama Evrope i pre toga su u prodaji bile neke vrste insekata u svojstvu prehrambenih proizvoda. Naprimer, u Švajcarskoj su još tada prodavane ličinke brašnog crva, cvrčaka i azijskog skakavca.

Ovo se ne događa kao nekakav izdvojeni egzotični događaj, već ima dublji smisao. U pitanju je plan „svetske elite” za prestrojavanje čovečanstva na sasvim drugačiji sistem ishrane. A zašto baš insekti? Prema jednostavnom objašnjenju (koje je zapravo samo spoljna ljuštura suštine), proizvodnja hrane od insekata zahteva daleko manje površine zemlje, manju potrošnju stočne hrane, struje, vode… nego što to zahteva tradicionalno stočarstvo, a i zagađivanje prirodne sredine je daleko manje. U pitanju je ipak pokušaj tranzicije navika stanovništva na sasvim drugi (za današnje uslove egzotični) princip ishrane, na produkte tipa brašna od crva i insekata. Uz to ide i agresivna propaganda ideologije (!) vegetarijanskog i veganskog tipa ishrane. Korak po korak, ljudi se zapravo lišavaju mogućnosti sopstvenog izbora i uvode u oblike socijalnih eksperimenata. U toku prošle godine u „slučajnim” požarima izgorelo je u celom svetu oko sto ogromnih kombinata za preradu mesa i živine. Po pravilu ove se firme ne obnavljaju, već dobijaju od osiguravajućih zavoda podstrek za odustajanje od rada kroz velike novčane odštete.

Glavna stimulacija stanovništvu da pređe na hranu od insekata predstavlja svakako svakodnevna medijska propaganda na Zapadu, gde se neprekidno pojavljuju tzv. „selebriti” (npr. Nikol Kidman) koji pred kamerama u direktnom prenosu navodno koriste za ishranu tu vrstu alternativne hrane. Uz propagandu ukorak ide parola o neophodnosti „promene mentaliteta” u korist trendova budućnosti. Naravno, i komercijalna strana će u projektu igrati ulogu – tradicionalna hrana će poskupljivati, dok će tzv. alternativa biti znatno povoljnija i davati motiv kupcima da „menjaju mentalitet”.

Treba očekivati da će se ova propaganda nastaviti, da ćemo se sve češće i češće susretati sa ovom temom u medijima i u izjavama političara, a da će se sprovođenje agende spustiti do regionalnog i lokalnog nivoa. To će biti eklatantni dokaz da je u pitanju organizovani trend, a ne nekakav prirodni razvoj događaja.

Donekle bi se i moglo shvatiti kako bi ovakav plan možda i bio opravdan u nekim oblastima Afrike i Azije gde stanovništvo gladuje, ali ne i u Evropi i Americi, gde gladi nema. Jasno je da se čovečiji receptori ukusa i mirisa mogu obmanuti raznim aditivima, ali je i dalje nejasno da li postoje racionalne studije slučaja koliko ovakva „hrana”, zapravo sumnjivi surogat koji izaziva odvratnost svakog normalnog čoveka, zapravo utiče na ljudsko zdravlje, tj. šteti.

Vreme je da se sumanutostima koje dolaze iz „globalističke pomijare” napokon pruži ozbiljan i omasovljeni otpor.

Više tekstova Ivana Pajovića pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA