Najnovije

Narodni poslanik Aleksandar Olenik zastupnik Ustaša optuženih za zločine nad Srbima u „Oluji“

Aleksandar Olenik (Foto: Jutjub)

Piše: Vesna Veizović

Aleksandar Olenik, koji za sebe kaže da je beogradski advokat, istovremeno i vojvođanski separatista, otvoreni rusofob i srbofob, sa čitavim nizom angažovanja protiv nacionalnih interesa Srbije, ujedno je i narodni poslanik u Skupštini Srbije ali i zastupnik optuženih Hrvata u zločinačkoj akciji u Oluja.

Olenik, koji je i stranački kolega ministra za ljudska i manjinska prava Tomislava Žigmanova, takođe Hrvata, veoma je aktivan na Tviteru gde od početka specijalne operacije u Rusiji otvoreno navija na ukronaciste i raduje se svakoj ruskoj žrtvi.

U javnost nije dospeo kao vrhunski advokat, već poput njegovog kolege Čedomira Stojkovića po izraženoj rusofobiji i besmislenim idejama kao što je pokretanje peticije da se Rusiji uvedu sankcije. Tužno je što je ovakva ideja došla od lica koje se bavi pravom, budući da je i laicima jasno da nikakva peticija nema pravnu validnost niti se peticijama može izvršiti neka promena, čak ni uticaj na javnost.

No, nije za čuditi jer prozapadnim medijima i ne trebaju intelektualci i ljudi od znanja već narodski rečeno budale koje su spremne da se kompromituju samo da budu u javnosti.

Olenik nije propustio nijednu priliku da se javno deklariše kao antisrbin i antipravoslavan, pa je tako u toku korona krize zahtevao da se podnese krivična prijava protiv SPC zbog širenja zaraze, nazivajući vernike zatucanim primitivcima.

S toga je bio i logičan sled stvari to što zastupa optužene Hrvate protiv kojih se vodi postupak zbog zločina počinjenih protiv Srba u ustaškom poduhvatu „Oluja“ kada je proterano 250000 Srba, od čega je 2.313 poginulih i nestalih.

Podsećamo da je juče zakazan početak suđenja četvorici oficira Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva povodom optužbi za zločine počinjene u vojno policijskoj akciji „Oluja”, u avgustu 1995. godine.

„Danas je jedan veliki dan za ideju pravde u čitavom čovečanstvu, a ne samo u Srbiji, jer je danas nastavljen postupak izvršiocima krivičnih dela protiv međunarodnog humanitarnog prava, koji su izvršavali ideju i zapovest o etničkom čišćenju, a što je eufemizam za genocid” poručio je advokat punomoćnik Dušan Bratić.

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA