Najnovije

RT: Ukrajinci, koji su streljali ruske ratne zarobljenike – sarađuju sa NATO

Brigada ukrajinskih vojnika, koja je prošle nedelje streljala ruske ratne zarobljenike, blisko sarađuje sa NATO-om, prenosi televizija RT.

Foto: Jutjub

„Vojnici 80. brigade Oružanih snaga Ukrajine, koji su streljali ruske ratne zarobljenike, nalazi se u Lavovu i blisko sarađuje sa NATO-om“, saopštila je ruska televizija pozivajući se na bivšeg vojnika Oružanih snaga Ukrajine.

Prema njegovim rečima, vojnike 80. brigade su obučavali da mrze sve rusko, oni su im to usađivali mnogo pre početka specijalne operacije.

„Američke trupe su preuzele potpunu obuku ukrajinskih vojnika, a političko ispiranje mozga vojnika 80. brigade su obavljali američki marinci“, rekao je bivši ukrajinski vojnik.

Ovaj ukrajinski vojnik je prešao na stranu Rusije nakon što su Ukrajinci ubili njegovog oca.

Rusko Ministarstvo odbrane je 18. novembra objavilo da su ukrajinski vojnici ciljano ubili, hicima u glavu, više od 10 zarobljenih ruskih vojnika.

Ministarstvo navodi da „objavljeni novi video-dokazi masovnog krvavog obračuna ukrajinskih snaga nad nenaoružanim ruskim zarobljenicima potvrđuje divljačku suštinu aktuelnog kijevskog režima na čelu sa Vladimirom Zelenskim i onima koji ga štite i podržavaju“.

Takođe se navodi da će Zelenski i njegovi saradnici morati da odgovaraju pred sudom istorije, narodima Rusije i Ukrajine za svakog mučenog i ubijenog ruskog ratnog zarobljenika.

Ministarstvo je saopštilo i da ukrajinski vojnici koji su se ove nedelje predali tretiraju u skladu sa zahtevima Ženevske konvencije.

Prebacivanje ruske vojske preko Mariupolja pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA