Najnovije

PIKSI: Ne plašimo se Brazila, Kostić pod znakom pitanja

Očekujem dobru i hrabru Srbiju protiv Brazila, spremni smo za sve što nas očekuje, dobro smo radili ovde, a jedino je Filip Kostić pod znakom pitanja, dok Aleksandar Mitrović već tri-četiri dana trenira sa ekipom, rekao je danas selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković Piksi.

Dragan Stojković Piksi (Foto: Jutjub)

Srbija i Brazil igraju sutra od 20 sati u prvom kolu G grupe šampionata u Kataru.

"Veoma sam srećan i ponosan što smo ovde, što sam našu "malu" Srbiju doveo ovde među 32 najbolje selekcije na svetu. Ipak, ne smemo da zaboravimo da je ovde turnir, da imamo i Kamerun i Švajcarsku i cilj je da se prođe. Možda Brazil i nije toliko bitan. Videćemo, ali zamislite samo da jedna Italija nije ovde", izjavio je Stojković na konferenciji za medije.

Šta kažete - četvorica napadača igraju protiv Srbije? Onda smo gotovi, našalio se Stojković posle pitanja brazilskog kolege.

"Hoće li neko igrati u odbrani? Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobedi, ali mi se nikoga na svetu ne plašimo - čak ni Brazila", naveo je Stojković i dodao da neće nikog "posebno čuvati".

"Nikada ne markiramo posebno nekog igrača. Vinisijus, Rafinja, Nejmar, svi su sjajni, ali nije mi važno kako Brazil igra, već Srbija. Nikog se ne plašimo, moramo da budemo koncentrisani, pametni, da ne trčimo da svakog markiramo. Biće teško, ali moguće je zaustaviti Brazil", smatra Stojković.

Kazao je da je velika razlika u odnosu na meč u Rusiji 2018. godine.

"Sada je mnogo toga drugačije, igrači su stariji, napredovali su, imaju više samopouzdanja. Tada je Brazil bio naš treći meč, a sada prvi. Tu je i Švajcarska, jedva čekam tu utakmicu", jasan je Stojković.

Naglasio je da će Srbija igrati inteligentan fudbal koji prati razliku.

Selektor je prokomentarisao i pisanje "Gazete delo sport" da su Brazilci dronom snimali trening Srbije.

"Ne verujem u informaciju da su snimali. Ko smo mi? Oni su fudbalska velesila, to je sigurno dezinformacija. A i da su poslali dron, ne bi videli ništa posebno", poručio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić rekao je da je Brazil sjajan tim, ne samo individualno, ali da se srpski tim fokusira samo na sebe.

"Naš fokus je ipak na nama, trudimo se da igramo inteligentan fudbal. Brazilci su pet puta osvojili titulu, može to da nas motiviše, potrebno je samo da uživamo i rezultat će doći", istakao je Tadić.

Prema njegovim rečima, siguran je da će iskustvo iz Rusije dosta značiti.

"Sada smo u najboljim igračkim godinama. Samo treba da radimo isto kao i do sada i neće biti nikakvih problema", poručio je Tadić.

Tite: Poštujemo Srbiju, prva utakmica je izuzetno važna

Prva utakmica je izuzetno važna, ovo je najveće takmičenje na svetu, sanjamo da budemo pobednici, poštujemo rivale, ali moramo i sebe, izjavio je danas selektor Brazila Tite uoči utakmice sa Srbijom.

"Srbija ima dosta iskustva, sa dobrim rezultatima, imali su neke povrede, pratimo ih, vrlo ih poštujemo, siguran sam da će svi biti spremni, ali favoriti smo samo dok ne uđemo na teren. Posebno moramo da obratimo pažnju na njihove ofanzivne karakteristike", izjavio je Tite na konferenciji za medije u Dohi.

Neću vam reći sastav, jer ne želim da otkrivam karte, ali imamo različite opcije, kazao je on.

"Iz iskustva koje imam sa ovim podnevljem dobra je stvar što imamo pet izmena. To nam daje mogućnost da menjamo ritam tokom utakmice", istakao je Tite.

Jasno je da imamo dva ili tri modela igre, izabraćemo onaj koji je najbolju u odnosu na karakteristike koje ima Srbija, jasno je poručio selektor Brazila.

Kapiten Brazila Tijago Silva izjavio je da će njegov tim dati sve od sebe na meču sa Srbijom.

"Osećamo i verujemo u sebe i sve što smo uradili. U dobroj smo situaciji, svi smo zdravi, verujte u nas i budite sigurni da smo spremni da damo sve od sebe. Izvanredna atmosfera, srećni smo kada smo zajedno, imamo sjajan miks iskusnijih i starijih igrača", rekao je Tijago Silva.

I debitanti na Mundijalima su iskusni, poput Rodriga, koji je bio ključni igrač Reala, dodao je on.

Tijago Silva je bio kapiten Brazila i na Mundijalu 2014. godine.

"Spreman sam i zahvalan na prilici da budem kapiten Brazila, kao i da budem deo tima u ovim godinama. Moramo da budemo spremni, jer znamo koliko je važna prva utakmica, nikako ne bi bilo dobro da bude nerešeno zbog prolaza u nokaut fazu", naveo je kapiten Brazila i dodao da su njemu i njegovim saigračima inspiracija šampioni sa prethodnih Mundijala.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA